Aktywne Wpisy

Lekarz_7k +43
Najgorsze jest to, że teraz nikt mi nie uwierzy że serio 300h w pracy siedze, tylko każdy będzie myślał że to oszustwo jest. Wystarczy, że mam 6-7 dyżurów w miesiącu.
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k
Co w takiej sytuacji może zrobić zwykły lekarz, który normalnie pracuje i nie robi żadnych wałków i nie zarabia setek tysięcy? Jestem obecnie stawiany na równi z takimi Dawidkami i traktowany jak najgorsze ścierwo i pasożyt, którego najlepiej zabić
#konowal100k

lubie-sernik +99
Właśnie w 7 eleven kupiłem mango które okazało się smażoną dynią.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
Za każdym razem jak idę do sklepu to przypadkowo kupuje coś dziwnego. Ostatnio kupiłem jakieś śmierdzące kalmary w przyprawach w formie chipsów. Oczywiście były bardzo ostre.
Jeśli chodzi o jedzenie to na razie porzuciłem kuchnie tajską. Zamawiam ostatnio włoskie makarony (całkiem dobre), kuchnie indyjską i na kolację głównie jem sushi. Płacę oczywiście dużo więcej niż za lokalne jedzenie ale kto sernikowi zabroni.
źródło: 1000059937
Pobierz

Heja.
Chciałem dodać pewien głos w dyskusji do sprawy:
https://wykop.pl/link/7659365/potrzebna-pomoc
Otóż... nie znamy pełnej sprawy i walimy stereotypami.
Sympatyzuje i empatyzuję z ojcem i dzieckiem w sytuacji - o ile opis jest prawdziwy i nie jednostronny.
Ale chcę, by wszyscy w dyskusji też byli świadomi, że...
Alienacja rodzicielska tj. odcinanie dziecka od drugiego rodzica, manipulowanie dzieckiem dla:
- zemsty,
- korzyści majątkowych,
- ze strachu przed opuszczeniem,
to nie tylko domena kobieca.
Faceci też to potrafią robić, np. wykorzystywać lepszą sytuację materialną.
Taka sprawczyni/sprawca alienacji obdarowywuje dziecko drogimi prezentami, udostępniając komputer, konsole do grania, w czasie gdy dziecko jest u rodzica, uzależniając je w ten sposób, czasami.
W między czasie złożeczy na drugą stronę.
Czasami celowo i świadomie, a czasami po prostu będąc zły na nią, przenosi swoje emocje na dziecko.
Wychowywanie dzieci też nie jest łatwe. Jak się ciągle od dziecka wymaga to ono się buntuje, odwraca i wtedy ta druga strona, jest tą "dobrą".
Dlatego, uważam ważniejsze jest w tych sytuacjach by służby społeczne, a nie Policja i wyroki sądu decydowały jak do tego podejść.
Uważam, że to matka i ojciec powinni być indywidualnie nauczeni do współopieki i do życia, i komunikacji po rozstaniu. A wszelkie przejawy przenoszenia niechęci do drugiej strony (na dziecko) powinny byc pietnowane i przez terapeutow, panie z MOPSu i sądy + douczoną w sprawach społecznych Policję.
Obecny system prawny to właśnie promuje matki które izolują, oskarżają ojców o cuda wianki, powoduje takie sceny, system alimentacyjny pozwala matkom utrzymywac sie z alimentow na dziecko...
#alienacja #dzieci #prawo #policja #rodzicielstwo #uwaga
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
POTRZEBNA POMOC
@mirko_anonim: Ale zwykle tak
Każda jedna ciąża powinna być rejestrowana w krajowych systemach. W przypadku niezarejestrowania ciąży, rodzice ryzykują utratę praw rodzicielskich do dziecka po narodzinach. Przed narodzeniem zarówno matka jak i ojciec powinni zostać kompleksowo przebadani, to jest: państwo powinno sprawdzić ich zaplecza psychologiczne, finansowe etc. (czytaj: praktyczną zdolność do bycia rodzicem), a także zweryfikować najbliższych członków rodziny z obu stron.
Niedopuszczalnym jest płodzić dzieci dla bycia przez nie kochanym.