Aktywne Wpisy

enzomatrix +132
W sobotę ostatni raz widziałem się i rozmawiałem z moją mamą, miałem podjechać wczoraj z małym upominkiem, ale rano zadzwonił tata, że mama zmarła w nocy, we śnie, po prostu już się nie obudziła. A jak Wam minął Dzień Matki?
#chcesiewyzalic
#chcesiewyzalic

mi96 +66
Operator Orange, ich funbox10 został zastąpiony wkładka sfp+, router to banana pi r4, procesor taktowany zegarem 2.1ghz, 4 rdzenie, 4gb RAMu, nvme 1TB, switch poniżej 8xSFP+ 10gbit zarządzalny
Setup potrafi wysycić 8gbit PPPoE a z tym nie radzą sobie mikrotiki czy udmy po 2000 zł :)
#siecikomputerowe #openwrt #mikrotik #ubiquiti #linux
źródło: IMG_8849
PobierzAle o Ty dzwonisz
@Supaplex: nic nie poradzę że to szajs przy rozwiązaniu PPPoE ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jeżeli tak to jak z nimi gadałeś że odpuścili i pozwolili na zmianę
@mati1990: z nikim nie gadałem (╭☞σ ͜ʖσ)╭☞
@brokenik: kilku tj 2.5-3.5gb? :)
@stolemy: ok pełne pbi-r4 z wifi 7 i obudową ok 1500 zł + wkładka xgspon ok 160 usd. tak juz się nie grzeje...naprawiłem ją ;)
@Pan_Slon: kurde wpisałem mikrotik 10g pppoe w necie i pierwszy wynik z reddita pokazuje typa co niiby 8 czy tam 9 gb ma na ccr2009
może w przyszłym tyg przetestuję z ciekawości ile robi bo akurat przyszedł mi taki w pracy wczoraj
@krzywy_kanister: no tak, dlatego zapytałem sie o szczegóły. To nie elektroda.pl, nie musisz sie spinać o moja niewiedzę. Dziękuję za wytłumaczenie, zgadza się to z tym co podejrzewałem.