Aktywne Wpisy

Zakimar +16
No to dawajcie. Rozwiejmy wątpliwości!
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 1000011731
Pobierz
Volantie +5
Czy uważasz, że minimalna w 2026r., która ma wynosić wstępnie 4806 zł (brutto), teraz to tylko 4666 zł brutto jest jednak za mała na dzisiejsze czasy ? Netto ma wynosić ok. 3606 zł
#pracbaza #praca #inflacja #pieniadze #inwestycje
#pracbaza #praca #inflacja #pieniadze #inwestycje
źródło: image
PobierzIle według Ciebie powinna wynosić minimalna krajowa w 2026r. ?
- Taka jaka jest teraz - 4666 brutto 47.9% (468)
- Te 4806 zł które proponuje rząd (brutto) 10.1% (99)
- 5000-5500 brutto 6.1% (60)
- 5501-6000 brutto 3.5% (34)
- więcej niż 6000 brutto 32.3% (316)

źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-02-26_151455_tvrepublika.pl
Pobierzźródło: Opera Zrzut ekranu_2025-02-26_151815_x.com
Pobierz@janekplaskacz: nie bez znaczenia pewnie są ich własne farmy trolli (aka balonowe trolle), cholera wie skąd finansowane i czy na pewno wyłącznie na użytek partyjny ¯\(ツ)/¯
A nawet jeśli na użytek partyjny, to idealnie się wpasowały w dezorganizację - przecież każdego newsa
Najbardziej polaryzujące społeczeństwo media to media pisowskie Sakiewicza i Karnowskich: TV Republika, wPolsce, wPolityce itd.
Każdego dnia nadają kłamliwy albo zmanipulowany przekaz ale co gorsza, przekaz oparty na emocjach. Przekaz, który tak samo jak w tym wypadku wypacza prawdziwe znaczenie przekazywanych wiadomości.
To kto tu najbardziej polaryzuje społeczeństwo i działa w interesie Rosji?
Nie, ja tylko przytaknąłem i uzupełniłem.
źródło: images
Pobierzźródło: Opera Zrzut ekranu_2025-02-26_161421_x.com
PobierzPolityczne hieny zrobią wszystko byle dorwać się do władzy, łącznie z realizacją celów rosyjskich. Czy to głupota, krótkowzroczność czy są opłacanie przez Rosję to inna bajka. Pewnie każda opcja po równo.
To co te media w kilka lat z nimi zrobiły, jak rozpaliły w nich nienawiść, to po prostu woła o pomstę. Zmieniły inteligentnych ludzi w bezmózgie partyjne szczekaczki, które powielają tę tępą propagandę. I najbardziej drażni
Nie rozumiem tego spinu już pomijając czy to prawda czy nie
@janekplaskacz: nieprawda, bo TVN i TVP. Gdyby nie te dwie organizacje, to pisowskie media miałyby monopol na "prawdę" i polaryzacji by nie było.
By dojść do tej prawdy użyłem trochę chłopskiego rozumu, więc to najprawdziwsza prawda objawiona, a kto uważa inaczej to lewak, gej i cyklista.
@janekplaskacz: Karnowscy jacy są, tacy są, ale przy tych obrzydliwych, utuczonych nieobrzezańcach z republiki to są całkiem wiarygodnym medium xD