Wpis z mikrobloga

Wiecie, po czym najłatwiej poznać kierowcę "mieszczucha", a przynajmniej takiego, który zdawał na prawko i jeździ po dużym mieście przez cały rok a poza granice miasta wyjeżdża może na urlop raz w roku? Po tym, że nie pamięta przepisów a szczególnie jednego, który odwołuje ograniczenie prędkości poza terenem zabudowanym. Ja wiem, że dla wielu kierowców to oczywiste, ale wnerwiało mnie niemiłosiernie kiedy na 90 jest zwolnienie do 50/60, potem odwołanie ograniczenia prędkości (ale nie znakiem pionowym) - ja przyspieszam do 90 a auto przede mną nadal pilnuje ograniczenia. Jak mogę to wyprzedzam ale jak nie to ten przede mną myśli, że mu podjeżdżam pod tylni zderzak i czasem jeden z drugim przygłupem przyhamują mi przed maską zamiast zwiększyć prędkość do obowiązującej. Jeżdżę dużo - dziś oddaję do ASO na drugi przegląd filmówkę, którą od lipca (od nowości) zrobiłem 30K. Właściwie przywykłem już do tego, że nagminnie się to zdarza. Mieszczuchy nie pamiętają co odwołuje ograniczenie, bo w mieście to nie obowiązuje... a ponieważ uświadomiłem sobie, że kiedyś mnie to wkurzało a teraz "przywykłem" i nawet się tego spodziewam to zastanowiłem się czy to ja jestem nienormalny, że się z tym godzę czy jednak kierowcy niedouczeni. Ciekawe ilu nie ma pojęcia o czym ja piszę...
#zalesie #gorzkiezale #motoryzacja #przepisydrogowe
WLADCA_MALP - Wiecie, po czym najłatwiej poznać kierowcę "mieszczucha", a przynajmnie...

źródło: 204f76647edb2d8e83dfd870226da061

Pobierz
  • 121
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 11
@Hrjk: weź go wrzuć na czarną jak inni, bo to matoł który z-----a każdy post o samochodach swoimi mądrościami.
  • Odpowiedz
  • 14
@Karbon315

@Hrjk: ciekawe kiedy niektórzy pomyślą i zrozumieją, że jazda autem nie jest obowiązkiem i jak się nie potrafi na 90 jechać 90 to lepiej wybrać pociąg.

Ja myślę jednak, że jak ktoś się pieni, pluje, przeżywa i trzęsie na myśl o takich to jednak powinien on przesiąść się na pociąg i ze swoim kruchym ego nie wsiadać za kółko ;)
  • Odpowiedz
No ale całe życie człowiek się uczy. Noga w podłogę i pod limit bo inaczej będę uważany za słabego kierowcę XD, cegłę sobie podłożę żeby nie zapomnieć.

@ostr: Po prostu nie jest na tyle inteligentny żeby być dobrym kierowcą. Sprowadzasz temat do absurdu, bo nic więcej nie potrafisz napisać. Limity są obecnie tak niskie, że każdy może jechać z takimi prędkościami nawet w deszczu. Dopóki nie ma złych warunków to
  • Odpowiedz
@VZee: Ty już jesteś na czarnej, bo nie potrafisz jeździć i reagujesz agresją gdy ktoś ci to merytorycznie uzasadni ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Ja myślę jednak, że jak ktoś się pieni, pluje, przeżywa i trzęsie na myśl o takich to jednak powinien on przesiąść się na pociąg i ze swoim kruchym ego nie wsiadać za kółko ;)

@Ka4az: Ładnego chochoła postawiłeś. Teraz będziesz go obalać? xD

Jeśli masz takie kruche ego, że nie rozumiesz że swoim zachowaniem przeszkadzasz innym to lepiej wybierz ten pociąg
  • Odpowiedz
@Hadolf_Itler: Regularnie jestem i mogę stwierdzić, że zdecydowanie ty jesteś xD

Oddychaj chłopie, zdaj sobie sprawę, że jesteś słabym kierowcą i odstajesz od przeciętnej populacji xD
  • Odpowiedz
@ostr: Oj tak. Największymi rycerzami mierności są sebixy z magazynów, którym styki nie kontaktują i nie rozumieją niczego co się do nich pisze xD
  • Odpowiedz
nie odróżniają tego znaku od znaku nakazu prędkości

@kukold: w UK jak hamujesz ruch na egzaminie na prawko tj. jadąc 20 przy ograniczeniu 30, jeżeli masz samochody za sobą to masz niezdany egzamin. Bo to jeden z poważnych błędów. A wypadków mniej, ciekawe dlaczego...

Nie mówimy tu o jeździe 50 w deszczu przy ograniczeniu do 60 tylko jeździe 60 przy 90. To jest niebezpieczne bo prowokuje road rage i niebezpieczne
  • Odpowiedz
@WLADCA_MALP

@Hrjk: mogę wymagać z 50 do 90 przy dobrych warunkach.... każdy by chciał jechać możliwie najszybciej a jak ktoś nie potrafi, nie może, nie umie albo auto nie pozwala to może nie powinien jeździć po drogach.

A ja mogę wymagać żebyś nie wsiadał do auta. Tylko co z tego?
Chcesz też zakazać ruchu pojazdów wolnobieżnych po drogach?
  • Odpowiedz