Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@analboss: nie wiem skąd ten wysryw ale obrazuje fatalny stan umysłu współczesnych inceli.
Jeżeli ktoś postrzega wartość kobiety jedynie przez jej młodość, urodę i błonę dziewiczą, to znaczy że słusznie znalazl się na marginesie społeczeństwa
  • Odpowiedz
@analboss: ehh wjechał akapit o oskarach i wiadomo. Udało mi się raz na tinderze z szara myszką zgadać to na pierwszej randce mi powiedziała że pisze z kimś z rodziny byłego (opowieści o złych byłych też było), szczerze mówiąc to bardzo wjechało mi to na psychę wtedy. Na szczęście skóra twardnieje i nie pozwalam sobie psuć bani przez szroty
  • Odpowiedz
  • 4
@thorgoth Dokładnie. Normalni ludzie po prostu wchodzą w związki i nikogo nie dziwi, że człowiek lat 30 już miał za sobą kilka relacji, z których miejmy nadzieję wysnuł jakieś wnioski i czegoś się nauczył.

Już pomijam fakt oburzenia, że od faceta koło 30 ktoś wymaga podejmowania decyzji. Skandal. xD
To jest jednak wiek, w którym ludzie ogólnie podejmują już pewne życiowe decyzje dotyczące zakupu mieszkania, ślubu, dzieci i ogólnie kierunku swojego
  • Odpowiedz
@thorgoth: Ale czystość jest jednym z czynników które facet bierze pod uwagę podczas decyzji czy chce się wiązać z daną kobietą. Twoi dziadkowie z pewnością brali to pod uwagę, a, że w dzisiejszych czasach facet ma brać to co jest dostępne i nie marudzić to kompletnie inna sprawa.

Oczywiście dyktowanie tego czy warto wchodzić z kimś w związek tylko na podstawie czystości jest absurdalne i jest to typowe incelowskie myślenie,
  • Odpowiedz
@alfka: Oczekiwanie czyściutkich ludzi jest bezsensu. Każdego coś spotkało w życiu w mniejszym czy większym stopniu i będzie to miało znaczenie jak się zachowuje teraz i w przyszłości.

Ale nie branie przeszłości pod uwagę też uważam za absurd, statystyki w tym temacie są brutalne i jak ktoś ma kilka opcji to lepiej się trzymać z daleka od takich partnerów z bardzo szeroką przeszłością. Po prostu szansa na to, że się
  • Odpowiedz
@thorgoth: Mam na myśli tylko i wyłącznie bagaż emocjonalny jaki niesie za sobą duża ilość partnerów lub też jakieś szaleńskie zachowania typu ciągłe imprezowanie od rana do wieczora czy nadmierny materializm. Do tego dochodzi również fakt, że ludzie mają tendencje do porównywania tego co było i tego co jest.

Gdybyś przez rok jeździł sobie sportowym mercedesem a potem musiał przesiąść się do małego ekonomicznego fiata, to z pewnością poczujesz się
  • Odpowiedz
Mam na myśli tylko i wyłącznie bagaż emocjonalny jaki niesie za sobą duża ilość partnerów lub też jakieś szaleńskie zachowania typu ciągłe imprezowanie od rana do wieczora czy nadmierny materializm. Do tego dochodzi również fakt, że ludzie mają tendencje do porównywania tego co było i tego co jest.

@marcin-tirowiec: jeśli chcesz się tym zająć, to nie uderzaj do związków, gdzie to już co najmniej od 5, 10, 15 lat (W
  • Odpowiedz
@marcin-tirowiec: no musze powiedzieć, że jestem pozytywnie zaskoczony, bo twoja odpowiedź jest na wysokim poziomie. Nie że nagle się ze wszystkim zgadzam, ale spodziewałem się czegoś dużo bardziej infantylnego.

Co do bagażu emocjonalnego - zgoda. Natomiast zwróć uwage na dwa aspekty.
Po pierwsze, ludzie są różni, mają różną wrażliwość i dla Jasia dwa związki platoniczne mogą mieć dużo większą wagę niż dla Stasia 25 związków nieplatonicznych.
Po drugie, wagę tego bagażu często zwiększa
  • Odpowiedz
ludzie są różni, mają różną wrażliwość i dla Jasia dwa związki platoniczne mogą mieć dużo większą wagę

@thorgoth: Też się z Tobą zgodzę z tym stwierdzeniem, dla każdego skutki mogą być różne, dla kogoś może to mieć mniejsze lub większe znaczenie.

Jestem w stanie się zgodzić. Natomiast dlaczego rozciągać to na całość męskiej
  • Odpowiedz