Wpis z mikrobloga

Hej, mam pytanie. Był ktoś z Was może w kinie na "Dawid Podsiadło – zapis koncertu 360* ze Stadionu Śląskiego w Chorzowie"? Właśnie wróciłem z multikina i szczerze to jestem mocno zniesmaczony. Nagłośnienie było beznadziejne. Było słychać Dawida, trochę przytłumionych basów, od czasu do czasu efekty elektroniczne, publiczność ale gitary, perkusji, chórków czy np. Darii Zawiałow już praktycznie nie (Vita było słychać). Na byle jakim filmie potrafie mieć ciary od dźwięku który wprost o obejmuje cię w kinie i wciska w fotel a tu nic. Wrażenie jakby boki nie grały wcale. Zgłaszałem temat do obsługi kina w trakcie pokazu i technik stwierdził że nic nie jest w stanie zrobić bo taką ścieżkę dostali od dystrybutora. Po seansie zgłosiłem reklamację i rozmawiałem z reprezentatką kina która stwierdziła, że koncert był w formacie 360 i polskie kina nie są jeszcze na to przygotowane i stąd słaby dźwięk. Dostaliśmy vouchery na dowopny pokaz w ramach przeprosin ale niesmak pozstał. Szczerze to odpalając nagrania z tego koncertu z youtuba na kinie domowym mam lepszy dźwięk i większe emocje. Słychać każdy instrument. W kinie czułem się jakby po prostu część ścieżki dźwiękowej był wycięty. A jakie są Wasze odczucia? Może w innych kinach dźwięk został lepiej zdekodowany?
Sorry za gorzkie żale
#dawidpodsiadlo #podsiadlo #multikino #zalesie
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@telemach20: na necie nie ma zapisu pełnego koncertu, są tylko chyba dwie oficjalnie udostępnione piosenki. Poszedłem do kina bo miałem nadzieję na super dźwięk przestrzenny, bas i emocje. Ponieważ analiza wsteczna zawsze skuteczna to teraz też już wiem że lepiej było zostać w domu. Byłem już na różnych koncertach puszczanych w kinie łącznie z muzyką klasyczną i emocje nie były jak na żywo na koncercie ale czuło się dźwięk w
  • Odpowiedz
@Demom: miałem dosłownie to samo odczucie xD dodatkowo połowa koncertu wycięta... Byłem w Chorzowie i o ile wizualnie koncert zrealizowany na topowym poziomie, to ścieżka dźwiękowa moim zdaniem daje dużo do życzenia. Głośność publiczności zmieniana w zależności od ochoty, nie słychać reakcji podczas wyświetlania video na telebimach, połowy gości nie było. Ogólnie jestem rozczarowany, ale co zrobisz nic nie zrobisz ludzie coś widzą w Nim, bo bilety na Zorzę rozeszły
  • Odpowiedz