Wpis z mikrobloga

Jest ktoś na tagu co ma doświadczenie z tymi samochodami?

Zastanawiam się nad:
- Mercedes GLE (zwykły lub coupe)
- Mercedes GLC (zwykły lub coupe)
- Volvo XC90
- Adi Q5
- BMW X5
- BMW X4
- Skoda Kodiaq

Rocznik 2024/2025

Będę wdzięczny za merytoryczną pomóc.

#motoryzacja #samochody #volvo #mercedes #bmw #audi
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@trololo55: w temacie jakości wykończenia, komfortu jazdy, przestrzeni, realnej w kabinie i bagażniku? Jakieś własne wnioski spostrzeżenia? Z czego byłeś zadowolony, a co Cie zawiodło? I ostatecznie, który samochód uważasz za lepszy w tych kwestiach?
  • Odpowiedz
@Ze_Arcadio: Na początku zaznaczę, że oba te auta są bardzo podobne i bardzo dobrze mi się obiema sztukami jeździ. Jak piszę, że coś jest lepsze/gorsze to nie znaczy, że jest słabo. Jest dobrze lub bardzo dobrze, ale widocznie w drugim jest jeszcze lepiej.

Pod względem wykończenia wg mnie wygrywa x5, spasowanie nieco lepsze, lepszej jakości materiały. Moja opinia może być nieco zaburzona przez to, że x5 sam konfigurowałem wiec jest
  • Odpowiedz
@Ze_Arcadio: a no i w sumie najważniejsze, bmw w sporcie, w którym w sumie tylko jeżdżę, praktycznie nie ma laga ani na gazie ani na skrzyni. Tak jak auta miały kiedyś, czyli normalnie.
  • Odpowiedz
  • 0
@trololo55: bardzo dziękuję za tak obszerną opinię. Nie spodziewałem się, że to będzie dla mnie tak trudny wybór. Mam nadzieję, że jazdy testowe rozwieją wątpliwości:)
  • Odpowiedz