Wpis z mikrobloga

@Madziol127:
Jak Iga zagrała dobrze plasowany serwis np. slajsowany, wyrzucający na stronę równowagi, to dostawała słaby return i mogła skończyć wymianę (najprostsza taktyka: wyrzucający serwis i kontra w drugą stronę po returnie). Niestety takich serwisów było za mało, Andriejewa dostawała piłkę na rakietę najczęściej (serwis w okolice środka kara serwisowego) i to po jej returnie Iga musiała się bronić lub grać z niekomfortowej pozycji. Ja wiem, że niby serwis na
  • Odpowiedz
@Zwichrowany Pisałem o tym po meczu z Azarenką, który Iga wygrała 6:0 6:2, że pomimo dobrego wyniku Igi gra nie wygląda przekonywująco. Też zwróciłem uwagę na serwis, który od początku współpracy z Fissettem jest zauważalnie wolniejszy i jest jeszcze bardziej przewidywalny. Podobnie sprawa wygląda z poruszaniem.

To wszystko są naczynia połączone. Iga serwuje gorzej, więc rywalki są w stanie wywierać większą presję od pierwszej piłki i dominować punkt. Każdy wie, że
  • Odpowiedz
@Madziol127: wystarczy, że przeciwnik się nie położy, dostosuje do taktyki i zacznie mu wychodzić, a psycha automatycznie siada kompletnie i już jest po meczu. Później stoi jak kołek i czeka na finał, by jak najszybciej zejść do szatni. Dramat.
  • Odpowiedz