Aktywne Wpisy

Landmark +5
Z wiadomych przyczyn (aluminium jest kruche) założyłem stalowe felgi 16' i opony pasujące obwodem do poprzednich (było 205/50 R17, teraz 205/55 R16). Pomalowałem farbą hammerite na biało, co sądzicie? Mi się strasznie podoba połączenie niebieskiego z białym. Chciałem nawiązać do stylu WRC z lat 90. Prowadzi się słabo- czuć, że pływa na gumie, może nie jak łódka ale kajak na pewno. Przynajmniej przez progi zwalniające jedzie się z dwukrotnie większą prędkością. Żona
źródło: 6f27a913-54c3-4568-a2ce-e434b420dde9
Pobierz
ibleedforyou +3
nie jestem smutna ale dziwnie sie czuje jakos
jakbym zyla w symulacji jakiejs xd
jakbym zyla w symulacji jakiejs xd

@przeciwko78: normalnie - bierzesz i nie łożysz. Obowiązek alimentacyjny to jedna z rzeczy, które usunąłbym z polskiego prawa, bo odbiera ludziom wolność.
@przeciwko78: To nie jest zemsta, to jest dbanie o własne interesy. Przez lata dorośli dali sobie wmówić, że "dobro dziecka jest najważniejsze". Otóż jest to kwestia względna - dla jednych jest, dla innych nie jest. A dla jeszcze innych czasem jest, a czasem nie.
@Walimbrachol: Odpowiedzialność to jest coś, co albo bierze się na siebie dobrowolnie, albo jest nakładana przymusem. W tym przypadku mamy tę drugą sytuację - kodeks wymusza na tobie odpowiedzialność za swoje (albo i nie swoje) dziecko - jest to coś absolutnie sprzecznego z wolnością osobistą.
Mężczyzna odbywając stosunek bierze na siebie tą odpowiedzialność.
W czym jest problem?
@Szatan_Krol_Ciemnosci: Kobieta też
Czyli rozumiem, że nie jesteś za legalną aborcją?
@Szatan_Krol_Ciemnosci: Obowiązki są sprzeczne. W szczególnym przypadku "obowiązek alimentacyjny".
A "odpowiedzialność" może sobie stanąć na półce z "honorem" - jakimi hasłami zachęcić ludzi do działania sprzecznego z ich interesami.