Wpis z mikrobloga

skąd pomysł że wspólna europejską armia broniła by Białegostok

@ksiezyc_w_siatce: bo gdyby Polska stanowiła istotny trzon tych sił, a ma taki potencjał, to byłaby w stanie sama bronić sie wiele dłużej, wiedząc, ze za Odrą ma chociaż logistykę i wsparcie wywiadowcze.

nadal można się z tego śmiać, bo nie było ani nie ma realnych szans aby się to
  • Odpowiedz
i będzie nas bronić w razie W, co by się nie stało

@Lolenson1888: ten fragment to w ogóle pokazuje naiwność. Niezależnie jaki kraj tam wstawić. A jak wstawić taki który jest na innym kontynencie i ma nas gospodarczo głęboko w dupie to już w ogóle.
  • Odpowiedz
Akurat z tych słów to się nikt nie śmiał.

@Thorrand: dużo ludzi się śmiało, bo nie znając kontekstu myślało, że Sikorski mówił o polityce rządu Platformy albo podsumowanie w ogóle polskiej dyplomacji, a on oczywiście podsumowywał wizję PiSowskiej polityki zagranicznej
  • Odpowiedz
@djtartini1: no to chyb nie widziałeś jego wystąpień na arenie międzynarodowej w ostatnich miesiącach. Ale trudno, nie każdy musi wszystko wiedzieć. Możesz mi jeszcze powiedzieć kim jest ten soros? To ten miliarder który realnie wpływa na politykę światową doczepiając się do największych polityków i pojąc ich swoją ideologią? I zbudował takie wpływy aby móc z łatwością prać ludziom mózgi?

A nie, tamten się nazywa Musk, wiec wyjaśnij mi proszę kim
  • Odpowiedz
A nie, tamten się nazywa Musk, wiec wyjaśnij mi proszę kim jest człowiek obok Sikorskiego bo nie wiem.

@Papieznieumarl: Moim zdaniem między Sorosem, Muskiem, Gatesem czy Bezosem różnica jest niewielka, to miliarderzy, którzy posługują się politykami dla własnych celów. Nie rozumiem bronienia jednego w imię walki z drugim, skoro to taka sama choroba. No i ostatnie miesiące tak, ale w ostatnich tygodniach przycichł, ba wręcz polski rząd małpuje Trumpa z
  • Odpowiedz