Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Metylo: Ludzie. Sa glupi i wystawiaja opinie ze sklep sprawnie wyslal i kurier sprawnie dostarczyl... oczywiscie nie sklepowi, nie kurierowi, tylko zamowionemu przedmiotowi.
  • Odpowiedz
@Metylo: większość ludzi wystawia ocenę tuż po zakupie a jak sam piszesz wtedy jest ok. Po 2 mc mało komu chce się logować na stronę Ikea dać opinie lub edytować o ile jest taka opcja.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@mkorsov używam jej zgodnie z instrukcją i tym samym nie zmywam w zmywarce. Miałem już 3 patelnie z serii 365 wtedy jeszcze z czarną powłoką teflonową, teraz jest nowa Eco szara, która jest beznadziejna
  • Odpowiedz
@Metylo: mam ją kilka miesięcy, używam ze 3x w tyg. Zajebista jest. Rzadko się zdarza, że w tej kasie dostaniesz grubą stalową patelnię. A powloka jak nowa.
Szybciej jechałem amelinowe gUwno od tefala z jakąś powloka titanium pro czy coś takiego, która miała być niezniszczalna. Może ją za mocno rozgrzewasz.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Inozythol nie jestem amatorem w kuchni. U mnie ta patelnia jest w użyciu minimum 2 razy dziennie, próbowałem z różnymi temperaturami żeby ją wyczuć i jest dramat za każdym razem mimo, że powłoka wygląda jak nowa. Co najlepsze można utopić jedzenie w oleju a ta nadal przywiera xD
  • Odpowiedz
@Metylo: Ja jestem, gotuję tylko dla siebie bez wydziwiania, a smażę raczej mniej niż więcej, więc pewnie produkt, któ®y dla mnie jest ok dla Ciebie jest gówniany.
  • Odpowiedz
@Metylo Przez kilka już przeżytych na tym świecie lat doszedłem do wniosku, ze stare powiedzenie "biednego nie stać na tanie" w 9/10 przypadków się sprawdza. Co prawda nie zawsze drogie okazuje sie dobre, ale praktycznie zawsze tanie okazuje się marne. W życiu nie uwierzę, że patelnia w takiej cenie będzie dobra i w dodatku trwała. Pomijam już to nitowanie rączki, które w-----a przy myciu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Viking- nie wiem czy jest sens kupować wypasione patelnie z powłoką, każda prędzej przy później się zajedzie. Jak droga patelnia to tylko stalowa / żeliwna
  • Odpowiedz
@Metylo Zgodzę sie co do stali i żeliwa, ale powłoki ceramiczne czy kamienne w droższych patelniach mytych ręcznie są nieporównywalnie lepsze od tanich zamienników. IMHO idąc od góry: stal i żeliwo dobrej jakości, ceramika i kamień dobrej jakości, dobry teflon, stal i żeliwo niskiej jakości, słaby kamień i ceramika, słaby teflon.
  • Odpowiedz
@Metylo: a co takiego na niej robisz, że przywiera? Ja też mam tę nową i całkiem dobrze działa. Co prawda nie używam jej bardzo często, bo głównie smażę na stalowej, ale te kilka miesięcy już się trzyma bez żadnego uszczerbku
  • Odpowiedz