Wpis z mikrobloga

@jan-fifalski: ten najdroższy nie rozwali się przez 5 lat tymczasem najtańszy po roku pęknie i wyjdzie cie drożej żeby znów zamówić i tak x3 lata. Tak zwany paradoks biedaka
  • Odpowiedz
Potrzebowałem wymienić wężyki do umywalki

@jan-fifalski i do tego potrzebowałeś klucz z rozstawem do 39 mm? Za 30-35 zł mogłeś kupić w markecie z rozstawem do 30 mm, wystarczający do zastosowań domowych.
  • Odpowiedz
że jest dokładnie tak jak OP opisuje tylko słabo dobrał produkty.

@BornToDie69: kilka postów wyżej masz dokładnie ten sam klucz, tej samej firmy, na allegro za "tylko" 16 zł mniej, więc niby dokładnie tak jest?

W markecie zawsze będzie drożej, bo market jest dostępny od ręki, wchodzisz, bierzesz i masz, a nie czekasz 2 dni na przesyłkę albo i więcej jak jest weekend. A OP rżnie głupa, żeby różnica wyglądała
  • Odpowiedz
Na kluczu mają około 100% a na kleju 1-2% ¯(ツ)

@Special_ONE: j/w - ten sam klucz na allegro kosztuje 16 zł mniej. Łyknąłeś bez wątpliwości rżnięcie głupa OPa ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@slawek887 Czyli się zgadzasz. Idziesz do sklepu jest 40% drożej niż od chinczyka. Na allegro 20% drożej. Ja jak mi się nie spieszy zamawiam z chin, potem allegro a w ostateczności sklep
  • Odpowiedz
W markecie zawsze będzie drożej

@slawek887 z tym to nie do końca się zgodzę, w marketach też mają promki i zdarza się, że jest najtaniej. Ostatnio dzień przed wigilią kupiłem w Castoramie wkrętak Boscha GO 3 za 269 zł (teraz jest u nich za 298), najtaniej w necie było za 290, teraz 288. Rok temu w Leroy kupiłem też wizjer elektroniczny EZVIZ DP2C na dobrej promce, 100 zł taniej niż online.
  • Odpowiedz