Wpis z mikrobloga

Doslownie odechciewa mi sie wszystkiego. Zmarnowalem sobie cale zycie, bo poszedlem na #lekarski. Zniszczylo mi to psychike i odebralo radosc z zycia. Moglbym teraz byc #programista15k midem, a tak zmarnowalem setki/tysiace godzin na #medycyna i nie mam z tego niczego i nigdy nie będe miał takiego komfortu pracy jak mają programisci. Ta branza jest jakas p------a.

Gdybym tylko 6 lat temu nie naczytał się tutaj, że 19 lat to bycie za starym na nauke programowania, bo nie bede mial szans z kucami co robią logomocje od podstawówki, to pewnie byłbym teraz szczęśliwym człowiekiem, a tak jestem wrakiem bez krzty życia, a bedzie tylko gorzej bo frustracja z kazdym rokiem bedzie narastać

Najgorsze jest to patrzenie na tych kolegów, ktorzy mieli totalnie w------e w nauke i swoją przyszłość, ciągle imprezy a-----l/n-------i, poszli na jakies prywatne infy i teraz wszyscy siedzą na full-remote robotach za minimum 80-100zl/h i smieja mi sie w twarz. To jest takie upokarzające

#depresja #praca #pracbaza #studia #studbaza #pracait #lekarz #programowanie #informatyka #programista15k
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@andrej2: junior w IT to też nie stażysta, tylko normalny młodszy pracownik i też są wobec niego wymagania. A do tego GIGANTYCZNA konkurencja. Czy jakikolwiek lekarz - nawet stażysta - musi bić się o miejsce w szpitalu?
  • Odpowiedz
@Bipolar- w sumie widzę po raz kolejny twój komentarz o lekarzach - jeśli tak ci ciężko, to po prostu rzuć te studia i idź na kodojebce. Jako student medycyny jesteś na tyle inteligenty, aby w perspektywie roku przebranżowić się na nieregulowany zawód.

Nie chciałbym korzystać z usług takiego lekarza, który traktuję swój zawód jak praca w kamieniołomach.
  • Odpowiedz