Wpis z mikrobloga

@Afrobiker: źródło: trust me bro

z cyklu historie, które nigdy się nie wydarzyły (ok, może taka sytuacja miała kiedyś miejsce, ale widzę takie teorie pod każdym newsem o sprzedaży dzieła sztuki za dużą kwotę)
  • Odpowiedz
  • 2
@artiom143 @hub_bub @kishibashi a macie na to jakieś dowody? ( ͡ ͜ʖ ͡)

Bo ja mam ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

https://strefainwestorow.pl/artykuly/recenzje/20210402/afera-knoedler-gallery-oszustwo-made-you-look-film-recenzja

Jaki jest epilog tej historii? Glafira Rosales za współudział w oszustwie, pranie brudnych pieniędzy oraz uchylanie się od płacenia podatków, została w lipcu 2017
  • Odpowiedz
@Afrobiker: czyli jedynym dowodem na te teorie jest jakas typiara, która sprzedawała fałszywe obrazy? przecież to nawet nie jest ten sam temat, w memie masz napisane ze milioner zawyża cene obrazu zeby uniknąc płacenia podatków a nie że sprzedaje fałszywe obrazy mówiać, że to oryginały. Wydaje mi sie ze po wrzuceniu tego mema wpisales w google ''oszustwo galeria obrazy'' i wysłałes pierwszy lepszy link.
  • Odpowiedz
  • 0
@artiom143 to tylko przykład w sztuce nowoczesnej jeszcze afery nie wypłynęły ale kurła tam za miliony dolarów sprzedają się banany przyklejone do ściany więc bądźmy poważni. Ten banan sprzedał się już 2 czy 3 razy ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@Afrobiker: chłopie nie ośmieszaj się. Starasz się bronić mema, a wrzuciłeś jakąs historię filmu o fałszowaniu obrazów. Czyli wychodzi na to że nie masz dowodów na oszustwo z mema.
  • Odpowiedz
@Afrobiker wiem, ze odpowiadam na mema, ale: tak to realne ale tylko w niektórych krajach, takich jak Francja czy USA. W Polsce mamy fajny bezpiecznik ze darowizna nie moze przekraczać 6% dochodu i elo. A we Francji to moze byc nawet 75%. Patologia.
  • Odpowiedz
  • 0
@Afrobiker kurde, akurat mój kolega, który jest rzeczoznawcą dzieł sztuki zachorował, dasz kontakt do swojego? Najlepiej w pakiecie z kontaktem do zaprzyjaźnionego muzeum i prawnika, bo mam akurat wolne 20 milionów z pisania baitów na wykopie ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Chaqq spytaj się kolegi na ile wycenia sztukę nowoczesną. Albo się uśmiejesz albo zaczniesz zastanawiać jak będzie chciał zmienić temat.

Ktoś to wycenił ¯_(ツ)_/¯

Podaj cegłę to jeden z najbardziej znanych obrazów ery socrealizmu w Polsce; malarz Aleksander Kobzdej w 1950 roku stworzył dzieło przedstawiające robotników przy pracy. Co budowali? Oczywiście, że nową Polskę! Ale my nie o tym, chociaż ceglany wątek jest tu szczególnie istotny.
  • Odpowiedz