Wpis z mikrobloga

mireczki, jakie jest wasze zdanie nt. tego jak powinno wyglądać CV?

jak googluję rzeczy w stylu "wzór cv 2025" to pokazuje mi strony z których wynika że w gruncie rzeczy CV do standardowych korporobót powinno być gdzieś pomiędzy laurką dla mamy od szóstoklasisty a aplikacją na akademię sztuk pięknych w wiedniu #pdk, nie mówiąc już o tym że bawi mnie oznaczanie swojej znajomości języka jakimiś gwiazdkami jak tureckie hotele na all inclusive

wiadomo, że powinna się liczyć merytoryka ale na początku to CV będą oglądać #julka z HR więc sam już nie wiem czy lecieć na standardowym, schludnym czarno-białym szablonie czy bawić się w kolorki na jęzorki

jestem ciekaw waszej opinii a ta grafika to i tak jeden z bardziej konserwatywnych proponowanych wzorów

#pracbaza #korposwiat #cv
zurawinazmusztarda - mireczki, jakie jest wasze zdanie nt. tego jak powinno wyglądać ...

źródło: Capture

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zurawinazmusztarda @vateras131 Ja usunął zdjęcie z CV żeby nikt nie oceniał chuopa po mordzie, a przyjął po kompetencjach mimo że ja nie mam jakiejś krzywej mordy, do tego dałem ładne kolorowe CV zrobione w Canvie. Wcześniej miałem ze zdjęciem w leganckiej białej koszuli ze wzorkami to Panie zapraszały chuopa na rozmowy i się uśmiechały do jego. I tak pracuję se fajnie w branży IT, o ༼ຈل͜ຈ༽
  • Odpowiedz
@zurawinazmusztarda: więc tak temat jest bardzo rozległy, tworzymy CV dla różnych branż, i dla każdej trzeba czegoś indywidualnego serio, CV nie trafia do Julki tylko w pierwszej kolejności do systemów i programów AI które skanują dokument, wyłapują kluczowe elementy i zaciągają to żeby Julka oglądnęła z konkretnej selekcji, większość CV jest beznadziejna bo ludzie myślą, że wystarczy zrobić z szablonu i styknie, otóż nie, skończyly się te czasy j wszystko
  • Odpowiedz
@zurawinazmusztarda Wziąłem jeden z gotowych szablonów, wybrałem mój ulubiony kolor - niebieski - dla szablonu i zrobiłem zdjęcie w domowym zaciszu. Zrobiłem je tak by wyglądało maksymalnie profesjonalnie, na tle ściany z lekkim, naturalnym i sympatycznym uśmiechem ʕʔ
  • Odpowiedz