Aktywne Wpisy
P4ncak3 +324
Szlag człowieka trafia. Roczniki 85-00 dostały od Polski tylko i wyłącznie wysokie ceny nieruchomości, wysokie stopy procentowe, zniszczona demografię, zerowe szanse na emeryturę, wysoka inflację i wojnę przy granicy. Jak ktoś jest zdrowy, uczył się za granicą lub prywatnie, pracuje na etacie i nie jest znajomym krolika to został tak wyruch w 4 litery jak nikt. Kiedy jakieś protesty?
I nie, roczniki po 00 jeszcze nie miały czasu wejść na rynek pracy
I nie, roczniki po 00 jeszcze nie miały czasu wejść na rynek pracy
Ganyel +30
Poniedziałek rano, juleczka jedzie do korpo. Obowiązkowe śnieżno - białe buciki, cieliste rajstopki, obcisły kostium i rozpuszczone blond włosy. I nadzieja, że jakiś chad albo mokebe zauważy...
#dupeczkizprzypadku #rajstopyboners #p0lka #blackpill
#dupeczkizprzypadku #rajstopyboners #p0lka #blackpill
źródło: temp_file1367881040660325195
Pobierz

A nawet jeśli modernizacja tamtych instalacji z PRL nie byłaby tak prosta to wpuszczając kablówki powinno się było zrobić to tylko pod warunkiem dostarczenia sygnału ich kablami z satelity i TV naziemnej.
#polska #telewizja #mieszkanie #prl #elektronika #technika #elektryka #elektrotechnika
#pytanie
U mnie klimatyzację można montować wyłącznie na podłodze balkonu, nie można na elewacji. Jednak jest co najmniej 8 klimatyzatorów zamontowanych na elewacji. Ci, co tak montowali, po prostu nie wystąpili o zgodę na montaż. Zamontowali bez zgody, ale póki nie robią problemów, to przymyka się oko. Analogicznie jest z antenami.
Anten zbiorczych nie ma, bo to koszty. Instalacja nawet jeśli jest to w tragicznym
Dlatego, że doprowadzenie takiej instalacji do dzisiejszych standardów = wymiana całości.
Wiki na temat
W starych blokach zbiorcze instalacje już do
super, dzięki za konkretne informacje. Chociaż dziś gapiłem się na dachy i upolowałem w sumie chyba to o czym mówiłem
No więc jak wykorzysta się w przyszłości satelity telewizyjne? Do internetu? Choć to dziś pewnie też zbyt małe przepustowowości i duże opóźnienia w porównaniu do światłowodów i starlinków.
źródło: Zrzut ekranu 2025-02-17 190836
Pobierz@niedasieukryc: Maszty wyglądają na stare, typowe PRLowskie montowane wtedy na blokach na potrzeby AZARTów. Wygląda na to że anteny naziemne zostały zdemontowane, a te czasze satelitarne można wyjaśnić na 3 sposoby:
- jacyś mieszkańcy zamontowali tam swoje anteny wykorzystując pusty maszt,
- zarządca budynku wykonał zbiorczą instalację satelitarną (mało prawdopodobne, poza tym przepisy
Tam na lewym maszcie jest antena dvbt nad satelitą. Słabo widać na tym zdjęciu. Widać jej część na dolne pasma - tą większą. Na prawym nie wiem, może jest pod satelitą.
https://www.google.pl/maps/@50.0810131,20.0206772,3a,17.5y,157.45h,113.51t/data=!3m7!1e1!3m5!1spnPvvzr-wliqeFMaGkrh1g!2e0!6shttps:%2F%2Fstreetviewpixels-pa.googleapis.com%2Fv1%2Fthumbnail%3Fcb_client%3Dmaps_sv.tactile%26w%3D900%26h%3D600%26pitch%3D-23.506484057271493%26panoid%3DpnPvvzr-wliqeFMaGkrh1g%26yaw%3D157.45498407782995!7i16384!8i8192?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDIxMi4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
No tak. Teraz wszystko już może przejść do internetu. Sam nie mam nawet TV ale na laptopie większość kanałów tych podstawowych można mieść przez internet sweet tv, televio, megogo, tvp vod za darmo i nawet na LTE
źródło: Zrzut ekranu 2025-02-18 115325
Pobierz