Wpis z mikrobloga

Tak ogólnie, to państwo powinno prawnie rozwiązać problem ze sztucznymi utrudnieniami #pracazdalna wymuszająca powrót do biur bez logicznego powodu przez korpo menedżerów i przede wszystkim do największych ośrodków miejskich kadr.

To by zrobiło o wiele lepszą robotę dla demografii miast powiatowych i cen #nieruchomosci niż wszystkie katastry i inne społeczne budownictwa

#polska
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rad-X: Korpo w tym kraju się nie rusza, podobnie jak kołchozów. Tylko mali przedsiębiorcy z polskim kapitałem są gnojeni. Tych większych się nie rusza.
  • Odpowiedz
@Rad-X: mojego kumpla żona jest jakąś tam sekretarką w zakładzie produkcyjnym, dosyć zaawansowane rzeczy robią, zagraniczne korpo. I jak w pandemii nie było problemu że miała 100% remote, tak do niedawna pracowała w systemie 2/3 dni z domu, a teraz przyszedł nakaz z centrali zza granicy że ma wrócić 100% praca w biurze.
  • Odpowiedz
bo problem nie jest z pracownikami niskiego szczebla, którzy tak czy siak robią wyniki, tylko z managerami, którzy podczas pandemii nagle okazali się niepotrzebi. Ludzie nie potrzebują co chwile spotkań, odpraw, szkoleń, integracji i niewiadomo czego.

Odpowiedz

@DonaldiuszTrumpowski: no i wypadaloby logować czas ( ͡° ͜ʖ ͡°) a przeciez taka scrum masterka nie zaloguje Ci 3h spotkan na jeden team gdzie wszystkich spotkan nawet tych 1na1
  • Odpowiedz
@Yuri_Yslin: wydaje mi się, że to zjawisko przeceniasz tym bardziej, że wszyscy programiści nawet z tymi którzy nie robili 2 etatów nie stanowią nawet 1/3 wszystkich korpoludków, a rozliczając tych na OE z wykonanej pracy można było ciągle uzyskiwać porządne wyniki. Korpo jest własnością tego samego kapitału co powierzchnie biurowe czyli wielkich funduszy inwestycyjnych, ja zakładam że poszedł przekaz od właścicieli że trzeba niewolników pogonić do biur żeby nie stały
  • Odpowiedz