Wpis z mikrobloga

Dzień dobry wszystkim. Pytanko. Kiedy DPD aktualizuje status paczki "Zarejestrowano dane przesyłki, przesyłka jeszcze nienadana" na kolejny (jakikolwiek by on nie był)? Nadawca zarzeka się, że kurier przejął paczkę i się zastanawiam czy próbuje mnie oszukać (Niby nadaje, a tak naprawdę niekoniecznie. To wgl. możliwe w tej sytuacji?). Czy też może DPD aktualizuje status paczki z opóźnieniem lub/albo w momencie, gdy ta wleci na jakiś oddział (albo wgl. jakoś losowo)?

#dpd #status #kurier #kurierzy
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@okimsod: Kolejny to 'odebranie przesyłki przez kuriera', status nabijany w momencie zeskanowania takiej paczki przez kuriera, widoczny na stronie internetowej do 2h. Następny to 'przyjęcie paczki w oddziale' tego samego dnia co nadanie. Zdarza się, ale to pojedyncze przypadki w jakich taka paczka nie zostanie zeskanowana: jak ktoś wysyła towar w dużych ilościach to sprzedawca może się pomylić i przekazać nieodpowiedniemu kurierowi, sprzedawca omyłkowo naklei 2 listy na paczkę, ewentualnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Gumispam: Dzięki za odpowiedź. Minęło już prawie 4 godziny i nic. Nie wiem co w sumie w takiej sytuacji powinienem zrobić, bo nadawca nie sprawiał wrażenia, że chciałby mnie oszukać. Nie wiem czy zyskuje coś na czasie, bo przelew poszedł, a paczka jak nie zmienia statusu, tak nie zmienia :/

ps. Nie wiem czy to istotne, ale kurier odbierał pakę z punktu Żabki
  • Odpowiedz
@okimsod: Błąd. Nie wiesz czy kurier ją odebrał. W takim wypadku następny status po zarejestrowaniu danych to: 'Nadanie w punkcie PSP', ale to też może minąć kilka h zanim się zaktualizuje na stronie. A kurier po odbiór z takiego punku może pofatygować się za kilka dni. Tryb panikowy proponuję włączyć dopiero we wtorek i się zrelaksować przez weekend :)
  • Odpowiedz