Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@McWozniak: co do end gejmów to mnie też zastanawia jaki jest end game plemienności (czyt. państw, wojen i podziałów), bo zakładając brak końca cywilizacji to są tylko dwie drogi - albo ktoś przejmuje wszystko albo wszyscy się łączą w jedno xd ale no wiem, że to abstrakcyjnie daleka przyszłość i czeka nas jeszcze x pokoleń bronienia podziałów pod płaszczykiem tradycji
  • Odpowiedz
@McWozniak: przeciętny prawak żyje w świecie swoich urojeń, w których gdyby nie lewactwo, to Polska byłaby potęgą, a on byłby milionerem. Stąd zachwyca się dowolnym antylewackim działaniem, bo wierzy, że doprowadzi to do jego osobistego sukcesu. A jak na końcu okaże się, że jest jeszcze gorzej, to... wina lewactwa.
  • Odpowiedz
Co Polska by znaczyła w takim świecie? Nie mamy Arsenalu Jądrowego, nie można powiedzieć że jesteśmy czołowym graczem jeśli chodzi o gospodarkę, armię itp.

Polska w takim wypadku staje się niczym więcej niż popychadłem dla silniejszych krajów z rejonu.

@McWozniak: @Chemical_Brother @HrabiaTruposz nie widzę różnicy. Teraz niby coś znaczymy? Nawet gazu nie będziemy mogli spalać bo Niemcy nie będą hubem.
  • Odpowiedz
  • 1
@Lefty:

co do end gejmów to mnie też zastanawia jaki jest end game plemienności (czyt. państw, wojen i podziałów), bo zakładając brak końca cywilizacji to są tylko dwie drogi - albo ktoś przejmuje wszystko albo wszyscy się łączą w jedno xd ale no wiem, że to abstrakcyjnie daleka przyszłość i czeka nas jeszcze x pokoleń bronienia podziałów pod płaszczykiem tradycji

O jeju o tym to nawet nie poruszam rozmowy bo
  • Odpowiedz
  • 0
@Chris_Karczynski: dlatego specjalnie zaznaczyłem że nie twierdzę że teraz jesteśmy jakaś potęga, tylko że no, z heheszków o tym że Tusk do agent Niemiecki, a JarKacz prowadzi politykę na kolanach byśmy faktycznie obsrani siedzieli modląc się że nie zostaniemy dojechani. Uważam że kraje Europy powinny dążyć do zjednoczenia i umocnienia swojej pozycji, oczywiście w taki sposób żeby nie było lepszych i gorszych.
  • Odpowiedz
@McWozniak tbh w tym momencie też jesteśmy popychadłem, tylko ładnie pomalowanym i przypudrowanym. Wszystkie zachodnie korporqcje nas jebią na hajs. Banki nas dymają na wysokich oprocentowaniach. Nie mamy własnych technologii, nie mamy własnych dużych biznesow high tech, wszystko co "nowe" musimy importować.
  • Odpowiedz