Aktywne Wpisy

Wraczek +59
Na przestaje mnie zadziwiać, że w polskich realiach mamy tak wysoki współczynnik dzietności, powyżej 1.0.
W kraju gdzie część prawicy najchętniej robiłaby kobietom procesy za poronienie i stygmatyzowała ich dzieci, gdyby te okazały się homoseksualistami.
Restrykcyjna polityka aborcyjna, marne zarobki, horendalne ceny nieruchomości, niepewność geopolityczna, rząd sypiący kasę emerytom i starzejące się społeczeństwo.
Do tego dochodzi powrót PiS’u do władzy w 2027 i speedrun Białorusi.
I mimo tego wszystkiego KAŻDA PARA ma
W kraju gdzie część prawicy najchętniej robiłaby kobietom procesy za poronienie i stygmatyzowała ich dzieci, gdyby te okazały się homoseksualistami.
Restrykcyjna polityka aborcyjna, marne zarobki, horendalne ceny nieruchomości, niepewność geopolityczna, rząd sypiący kasę emerytom i starzejące się społeczeństwo.
Do tego dochodzi powrót PiS’u do władzy w 2027 i speedrun Białorusi.
I mimo tego wszystkiego KAŻDA PARA ma

jmuhha +5
Koleżanka z przedszkola (żona że stomatologa syna) to wybudowała za 800 k, co myślicie ( ಠ_ಠ)
źródło: 1000028074
Pobierz

czyli masz pewną i nudną pracę w której możesz się opierdzielać
i jeszcze narzekasz ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Twoja sytuacja nie jest beznadziejna, a Twoje doświadczenie w IT daje solidne podstawy do rozwoju. Jeśli chcesz zwiększyć zarobki i poczuć większą satysfakcję z pracy, możesz obrać jedną z dwóch ścieżek: sieci komputerowe (CCNA) lub cyberbezpieczeństwo (SOC). Oto skrócony plan działania:
1. Ścieżka sieciowa (CCNA)
Dlaczego warto?
Certyfikat CCNA potwierdza umiejętności z zakresu sieci komputerowych i otwiera drzwi do lepiej płatnych stanowisk,
Moge Ci powiedziec ze jesli juz teraz tak jest to i tak finalnie
Sugeruję wybrać konkretną ścieżkę/specjalizację, przejrzeć wymagania z ofert, rozpisać roadmapę i po kolei uczyć się wymaganych tematów. Najważniejsze to być wytrwałym i konsekwentnym.
Warto też
@atari666
Przepraszam, chciałem zrobić TLDR ale kompletnie nie wiedziałem jak to
@W_nocy_x3: Jaka jest tego jednostka?
Opie, @Alfiarz podal prosty przepis na maly sukces