Aktywne Wpisy

Ehhhhh, taka by wystarczyła dla chłopa, byle tylko była wierna i nie wyzywała od bambusów
#sebcel #szaramyszkadlaanonka
#sebcel #szaramyszkadlaanonka
źródło: xd
PobierzMoja przygoda z inwestowaniem zaczęła się przypadkiem pod koniec czerwca 2025. Dotychczas byłem pod wpływem teorii Krzysztofa Karonia, który głosił jakoby cały rynek kapitałowy to spekulacja i manipulacja przez wielkich graczy. Miałem myślenie, że giełda to morze w którym rekiny zawsze pozjadają płotki, nigdy odwrotnie.
Każdy gadał o inwestowaniu, XTB było wszędzie na YT.
A to kupię sobie jakieś ETF za parę złotych i zobaczymy co się stanie.
Wpadłem w ciągłe śledzenie, dopłacałem coraz
Każdy gadał o inwestowaniu, XTB było wszędzie na YT.
A to kupię sobie jakieś ETF za parę złotych i zobaczymy co się stanie.
Wpadłem w ciągłe śledzenie, dopłacałem coraz

Dodatkowo jak rozwiązać kwestię wideodomofonu, otwierania furtki - z tego co widziałem domofony mają dodatkowe zasilacze - gdzie taki zasilacz najlepiej umieścić? W głównej rozdzielni czy gdzieś indziej (myślałem też o tej dodatkowej skrzynce)?
I jak wygląda kwestia termostatów w pokojach? One też powinny mieć poprowadzone jakieś przewody? Jak macie to rozwiązane u siebie?
#budowa #budowadomu #budujzwykopem #remontujzwykopem #elektryka #wykonczenia
Co do zasilania zależy od domofonu, teraz często są już zasilane przez poe i wystarczy jedna skrętka do furtki, jak nie z poe to najczęściej zasilacz do furtki jest normalnie
@Razgal: ja mam założone w każdym pokoju 'na zaś bo tanie na tym etapie' ale już wiem że raczej z tego nie skorzystam.