Wpis z mikrobloga

Na pewno każdy się zastanawiał kto to. Ja np. jestem pewna, że to ktoś z tagu #perfumy To tam siedzą chłopy używający najdroższych perfum za kilka tysięcy zgodnie z nastrojem i pogodą, a jak wstawiają zdjęcia flakonów w tle wnętrza ociekają luksusami, ale żaden z nich się nie chwali ile zarabia jak np. programiści15k. Dla mnie to wręcz oczywiste.

#przemysleniazdupy
WielkiNos - Na pewno każdy się zastanawiał kto to. Ja np. jestem pewna, że to ktoś z ...

źródło: temp_file4583053717955698859

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WielkiNos: programiści to często zakompleksieni chłopcy z biednych rodzin dlatego lubią eksponować swoje dobra materialne bo to boostuje im ego. Ktoś wywodzący się z klasy średniej lub wyższej zazwyczaj nie ma takiej potrzeby. I to zjawisko już jest nieaktualne bo stawki mocno poleciały w dół. Jeszcze chwila i programista będzie zarabiał średnią krajową
  • Odpowiedz
@walokid: znam kilkuset programistów, a większość z nich nawet kilkuletniego samochodu w leasingu nie ma, bo im szkoda kasy. Wnioski mam całkowicie odwrotne od Ciebie. Jak na takie możliwości finansowe jakie statystyczny programista posiada, to wg. mnie jeżdżą gruchotami. Ale ja mieszkam poza Wwa
  • Odpowiedz
@bad_sin to ilu Ty ludzi znasz, 100-200 tysięcy? Wszystkich imiona też pamiętasz? Pytam z ciekawości, chłop to musi mieć dopiero pamięć do ludzi
  • Odpowiedz
Jeszcze chwila i programista będzie zarabiał średnią krajową

@walokid: po co się ograniczać? Poniżej minimalnej, niech zdechną z głodu ku uciesze wykopków xD
  • Odpowiedz
@walokid no i minimalne 24k netto na fakturze to faktycznie ocieram się już o średnia krajową xd kim jesteś? Programistą? Pochwal się jaki stack skoro taki defetyzm siejesz i boisz się, że zarobki pójdą w dół ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
Programistą

@Dominias: tak. Tylko ja nie wypieram ze swojej świadomości faktów. Stawki zaczęły lecieć od 2023. Ale żyj nadal w swojej bańce kodoklepaku
  • Odpowiedz
@walokid: najgorsi to są tacy, którzy na farcie weszli do IT, a wcześniej robili w jakiejś gównianej robocie, typu magazyn (nie uwłaczając nikomu). Był okres, że każdy kto chciał się uczyć lub wiedział czym się różni zmienna od stałej, mógł wejść do it, więc zatrudnił ich jakiś januszex, dał dobrą stawkę jak na taką gównianą wiedzę, bo było prosperity i ci goście teraz obnoszą się swoim bogactwem i gardzą innymi,
  • Odpowiedz
@Dominias: za to pewnie ty programujesz w googlu albo innym spaceX. I specjalnie dla mnie pracodawcy obniżyli widełki we wszystkich stackach. Przez takie zakły jak ty wstyd się przyznać że się jest programistą
  • Odpowiedz
@walokid ale to jest zwykła korekta rynku względem takich miernoty jak Ty które zrobiły bootcamp i weszły do branży skuszone kasą kiedy łapali wszystkich którzy umieli usunąć folder albo utworzyć nowy plik tekstowy. I bardzo dobrze, powinni was wszystkich w---------ć na zbity pysk. #itdlapasjonatow
  • Odpowiedz
miernoty jak Ty które zrobiły bootcamp

@Dominias: ładnego sobie chochoła znalazłeś ćwierćmózgu. Pewnie sam kończyłeś uniwersytet w dziurze w dupie i masz kompleksy na punkcie wykształcenia.
  • Odpowiedz
@walokid nie obchodzi mnie wykształcenie ale w-----a/ł mnie stan kiedy zatrudniali debili jak leci,bo później musiałem się z nimi użerać i bardzo mnie cieszy to, że ofert dla juniorów prawie nie ma, branża staje się dla nowych mniej atrakcyjna i będzie w niej mniej takiego szrotu. A praca ze specjalistami to czysta przyjemność i liczę, że korekta rynku tylko takich pozostawi.
  • Odpowiedz