Wpis z mikrobloga

@matt-brjnm: pięknie napisane, ten temat zbyt często jest brany przez ludzi komicznie i o ile bardzo doceniam @mickpl za robotę i cały tag to często narracja nie jest tak dosadna jak powinna być.

Napchana kasą grupą darmozjadów chce zostać nową magnaterią kosztem reszty społeczeństwa, tym ludziom marzy się bycie właścicielem folwarku i żyć z cudzej pracy.
Reszta ma z---------ć na pana za miskę kaszy.

Najgorsze jest to że zwykli
  • Odpowiedz
@matt-brjnm: Ale to przecież tacy jak ty wybrali obecnie rządzących, więc miejcie pretensje do siebie. Donek przez 8 lat pokazywał jak gardzi Polakami, a mimo to ponownie jest u władzy. Ja na szczęście po tym smutnym doświadczeniu jestem już przygotowany i mnie te żale nie ruszają.
  • Odpowiedz
@matt-brjnm @RelaniU @Koronanona @MakiawelicznyAltruista: zrobią, mogą mieć słuszne pretensje do swoich starych. Ja mam co im często i chętnie przypominam, szczególnie jak zaczynają się dosrywać że hehe mam 34 lata i się nie wyprowadziłem a każde próby w-----------a się nie udały :D
wiedzieli jaki świat jest s---------y a samolubnie zdecydowali się na wysranie kolejnego niewolnika.
  • Odpowiedz
@Koronanona: @mati1990 swiat ogolnie nie jest az tak s---------y. Porownujac do lat 90 w ktorych sie urodziles i wychowywales swiat bardzo poszedl do przodu a Polska to juz w ogole inny swiat.
Problem jest taki ze tutaj nikt sie nie zastanawia jak zrobic dobrze zwyklym pracujacym ludziom. Tu sie kombinuje jak zdobyc glosy choloty rodzacej kolejnych parobkow.
  • Odpowiedz