Wpis z mikrobloga

@arinkao: u mnie medaliony z indyczka i słodkie ziemniory, smak dobry ale daleko mi do umiejętności prezentacji w tak elegancki sposób jak u Ciebie ;)
  • Odpowiedz
@arinkao: jak zrobić najlepszy rosół? Z doświadczenia nawet rodziców, zawsze jak widziałem jak był robiony na taki jak jest gdzieś podczas wesel czy w knajpach - to uzyskiwali ten smak ziarenkami smaku. Raz zrobili obiad, i był spoko a potem dowiedziałem się że nie był robiony na porcji rosolowej normalnie tylko bez niczego i same przyprawy były dane. Jak robisz swój?
  • Odpowiedz
  • 2
@interpenetrate: Nie używam ziarenek smaku tylko kości z mięsem, wieprzowe plus korpus, udka z kurczaka. Dodaję także dużo warzyw plus suszone warzywko. Do tego liść laurowy, ziele angielskie, czasami jałowiec. Oraz liście z łodygi zielonego selera. To one nadają bardzo charakterystyczny rosołowy, polski smak.
  • Odpowiedz