Aktywne Wpisy

MonazoPL +265

Amatorro +197
Z takich kołchozowych ciekawostek, to jak poszedłem za nastolatka do pierwszej roboty w call center, to kazali wypełnić "grafik dyspozycyjności" i ja myślałem, że to jest kiedy mogę przyjść, więc wpisałem codziennie maksa od 6 do 22 bo akurat wakacje były. No i dowalili mi 16 godzin dziennie przez 30 dni non stop. Zmiany w mózgu chyba nieodwracalne mi zostały do teraz po tym przedsięwzięciu.
Całość za 7.5/h netto...
#pracbaza
Całość za 7.5/h netto...
#pracbaza
źródło: image
Pobierz

Słuchajcie sytuacja wygląda tak że listopad i grudzień zakuwałem pod rozmowy, miałem jedną rozmowe w grudniu i poszła mi nawet dobrze ale jak usłyszałem widełki na ostatnim etapie (20k netto b2b lub 20k brutto UoP dla seniora 8 lat za obowiązkowe 3 dni hybrydy w tygodniu bez możliwości negocjacji) - to sobie odpuściłem
Styczeń ze względów zdrowotnych i problemów rodzinnych - odpuściłem całkowicie zakuwanie. Pomimo tragicznie niskiej liczby ofert i kiepskiego odzewu przez cały styczeń udało mi się wywalczyć jedną rozmowe o prace
Dzisiaj miałem tą rozmowe
- livecoding leetcode MEDIUM - jakis prosty 2dimension dynamic programming z obliczeniem liczby unikalnych ścieżek z punktu A do B na gridzie
- livecoding CRUDa - dwa mikroserwisy miały stworzyć pętlę skończoną, jeden wysyła dane po REST, drugi je przerabia (increment countera), wrzuca event do bazy i wysyła przez kafkę do 1, tamtem znowu woła po REST itd i jak dobiją do 100 mają przerwać. Zdockerowane w kubernetesie z testami unit, integracyjne
- odpytywanie z najbardziej przydatnej dla CRUDiarza teorii - profilowanie aplikacji, tuningowanie JVM, działanie GC roots
Oczywiście wszystko mi się pomieszało po przerwie, zadania dowiozłem działające lecz niekompletne, odpowiedziałem na 8 z 10 pytań i rekruter techniczny pod koniec mnie wyśmiał że nawet na juniora się nie nadaje xD
Ale zaraz pewnie zlecą się pasjonaci że DOBRY PROGRAMISTA by sobie poradził i problemy zdrowotne to nie wymówka by przestać zakuwać po robocie
Tak to wyglada w IT yebanym. Miesiąc przerwy od przygotowania pod rekrutacje i uwalisz w p---u, trzeba ciągle odświeżać wiedze i byc w gotowosci
@nad__czlowiek: krótko i na temat ( ͡° ͜ʖ ͡°)
To taki test na inteligencję, wydaje im się ze każdy programista to ponadprzeciętny wizjoner
Powiedział że dziękuję za czas i elo
Nawet nie spytał czy ja mam pytania