Aktywne Wpisy

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
prometheusfides +38
Zamknąłem dziś wszystkie pozycje CFD na ropie i wypłaciłem resztę środków.
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem
Przez ostatnie 4 miesiące grałem spokojnie – trochę CFD, trochę akcje. Bez spiny, bez all-inów. W efekcie podwoiłem depozyt. Wszystko wyglądało dojrzale, pod kontrolą, jak trzeba.
I wtedy wjechała ropa i pomysł na „łatwy hajsik”.
Miałem

Hej. Mam ogromny dylemat co robić dalej w życiu. Sytuacja związana z #budowa #kredyt
Zaczynam budowę. Kredyt mam pozytywnie rozpatrzony, jednak przeraża mnie wysokość raty. Jeszcze nie podpisałem z różową. Rata to ok. 70% zarobków jednego z nas. Mamy dzieci.
Teoretycznie wiem, że damy sobie radę, ale praktycznie płacenie kredyty wiązać się będzie z obniżeniem standardu życia. Skończą się częste spontaniczne wypady i wycieczki, których mieliśmy dużo. Kredyt na 30 lat.
Ja wiem, że z drugiej strony będzie ten dom, ale jednak dalej mnie to przeraża. Teraz mieszkam w wynajmowanym mieszkaniu i czynsz to ok. 1/3 wysokości raty kredytu, więc stosunkowo mało.
Jak żyć?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
@mirko_anonim: "70% jednego z nas", wiec jak piszesz "zarobków" - w liczbie mnogiej - to jeśli zarabiają podobnie to 70% jednego z nich to 35% zarobkÓW ;)
@mirko_anonim zarabiacie podobnie?