Aktywne Wpisy

Daszka +1
#chcepogadac Nocne Polaków rozmowy. Co robicie? Lulacie?

wfyokyga +22
Dobranoc
źródło: temp_file497302056630926366
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file497302056630926366
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
źródło: 1000008548
PobierzPanie, jakiej płytce! Tak się chodziło do kafejki:
źródło: ZESTAW-DYSKIETEK-3-5-46-SZT-Assembler-C-8051-2-Pudelka-DYSKIETKI-rozne-PC
PobierzTaa, 5 1/4" najpierw na C64 a potem na XT w szkole. Niemniej w czasach internetowych do kafejki chodziło się już z pudełkiem 3,5" i przenośnym winrarem do dzielenia za dużych plików na archiwa po 1,4 MB. Standardowo któraś z dziesięciu części musiała się wysypać przy rozpakowywaniu w domu, więc potem jeszcze dorzucało się 10-20% danych naprawczych.
Nagrywarki CD-R/RW i krótko później DVD-R/RW rozpowszechniły się dopiero kilka lat później,
@Spring90:
Jakie 3,2 MB? 1440 kB = 1,41 MB. Istniały napędy i dyskietki 2880 kB = 2.81 MB ale się nie przyjęły i nie znałem nikogo, kto posiadałby takowy. Generalnie to jedną mp3 z kaazy dzieliło się wtedy przeciętnie na dwie dyskietki, chociaż byli masochiści, którzy sobie transkodowali do 64 kbps aby nie musieć dzielić archiwum na kilka dyskietek aby przynieść muzykę do domu.
No pewnie ci którzy redukowali jakość do 64 kbps ( ͡º ͜ʖ͡º)
Niedługo później lamentowali na forach torrent "gdzie wersja WMA?" serialu/filmu. Ta żałosna jakość obrazu i dźwięku, aż ciary przechodzą, ale 3x mmiejszy plik kusił by pozbyć się godności.
Raczej masz na myśli rmvb. Wma to audio.
Przez miesiąc wszystko odpalałem z dyskietek, włącznie z systemem. Tworzyłem tymczasowy Ramdisk (chyba 4mb), gdzie wgrywałem takiego Norton Commandera czy jakąś gierkę i pykało się.
Kiedyś do szkoły poszedłem z dyskietką ze skrótem do Red Alert 2 żeby pograć w oczekiwaniu na autobus, jakie było moje zawiedzenie jak okazało się że to nie zadziałało ( ͡° ʖ̯ ͡°)
zapisałem, wysłałem koleżce i dość długo zastanawialiśmy się czemu to nie działa (-‸ლ)