Wpis z mikrobloga

Testowałem dziś mięso wołowe do burgera z lidla.

W smaku bardzo dobre, mięso kruche ale się nie rozwalało, soczyste ale bez przesady. Jakościowo to taki burger za 30zł z średnio dobrej burgerowni.

Z wad podczas smażenia wytopiło się bardzo dużo tłuszczu i chyba coś zrobiłem źle bo pod koniec mięso zaczęło się wyginać.

Koszt 7zł moim zdaniem opłaca się.

W porównaniu do tych tanich burgerów z kurczaka, to jest to całkowicie inny poziom jedzenia.

#gotujzwykopem #recenzja #test #lidl
K-S- - Testowałem dziś mięso wołowe do burgera z lidla.

W smaku bardzo dobre, mięso ...

źródło: 2ZmgBcJ

Pobierz
  • 120
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@K-S-: No to odwrotnie niż takie samo mięso na burgery z Biedronki. Żylaste, jakieś takie twarde. Dużo lepsze było to ścierwo pakowane po 5szt. za 4zł, co mięsa nie widziało. Trzeba spróbować skoro polecasz.
  • Odpowiedz
W porównaniu do tych tanich burgerów z kurczaka, to jest to całkowicie inny poziom jedzenia.

@K-S-:
Wiadomix, że tak.

chyba coś zrobiłem źle bo pod koniec mięso zaczęło się wyginać.

Przyciśnij do patelni lekko je rozgniatając - w trakcie smażenia mięso się kruczy i jak jest takie zbite to się wygina. Możesz też podzielić na pół, zrobić 2 kulki i rozgnieść cienko na smasha.
  • Odpowiedz
jakieś polepszacze

@K-S-: aż sprawdziłam sama, konkretnie askorbinian sodu, czyli E301, czyli jedna z form witaminy C. Dodawane do żywności jako przeciwutleniacz czyli pomaga zachować świeżość i kolor. W sumie przy surowym mięsie rozsądne.
  • Odpowiedz
@K-S- plusik - bardzo dobre mięso - ja mam grilla zamykanego elektrycznego to tylko sól i pieprz, zamykam na parę minut i zajebiste wychodzą. Obecnie większość burgerowni się chowa
  • Odpowiedz
@K-S-: słabe są, jeszcze zawsze miałem takie coś, że ona się kurczyły i wychodzi z tego taki kotlecik, a nie burger, a struktura taka jakaś sztywna jakby dodali żelatyny która to wiąże - takie miałem odczucia
  • Odpowiedz