Wpis z mikrobloga

Testowałem dziś mięso wołowe do burgera z lidla.

W smaku bardzo dobre, mięso kruche ale się nie rozwalało, soczyste ale bez przesady. Jakościowo to taki burger za 30zł z średnio dobrej burgerowni.

Z wad podczas smażenia wytopiło się bardzo dużo tłuszczu i chyba coś zrobiłem źle bo pod koniec mięso zaczęło się wyginać.

Koszt 7zł moim zdaniem opłaca się.

W porównaniu do tych tanich burgerów z kurczaka, to jest to całkowicie inny poziom jedzenia.

#gotujzwykopem #recenzja #test #lidl
K-S- - Testowałem dziś mięso wołowe do burgera z lidla.

W smaku bardzo dobre, mięso ...

źródło: 2ZmgBcJ

Pobierz
  • 112
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adicts: no bo mi się wydaje, że bułka czy to namoczona czy tarta w burgerze to zbrodnia, nigdy nie widziałem aby ktoś dodawał, ale do mielonych to i owszem
a mi z tym dobrze, nie jem jakiś tanich syfów, a raczej takie ciut bardziej jakościowe i nie tylko burgery ale i inne rzeczy, od domowych obiadów, zup. przez sałatki, a na ramenie kończą

Ale zawołam ekspertów co wypowiadali się w
  • Odpowiedz
@Adicts: Alternatywą dla gotowego gówna jest:

-wyprawa do mięsnego gdzie wybierasz sobie konkretny kawałek i ci go mielą (droższa opcja)
-wyprawa do tej znienawidzonej biedronki gdzie mają stoiska mięsne i świeże mięso gdzie zmielą ci je tak samo i nawet możesz powiedzieć pani przy ladzie mięsnej że wolisz tłustszy/mniej tłusty fragment. (tańsza opcja)

Lidl jeszcze nie zna takiej technologii jak lady mięsne także można wybrać dużo lepiej niż gotowiec burger
  • Odpowiedz
@hpiotrekh czytaj ze zrozumieniem a potem się pluj odklejeńcu. Nikt nie powiedział że typowa burgerownia kupuje mięcho w lidlu tylko że k---a nikt tam nie kupuje dobrej jakości wołowiny i nie mieli tego na zapleczu tylko z----------a do selgrosa albo makro i kupują gotowe mielone ktore jest c--j jeden wie z czego, jezeli wierzysz ze jest inaczej to może cena gotowego produktu ci rozświetli twoją główkę. Dobrej jakości mięso kosztuje a
  • Odpowiedz
  • 2
@PrzegrywWegetacjaTakaSytuacja lady mięsne tylko w Biedronce 3.0. U mnie jeszcze przed remontem, jest mega słabo, zwłaszcza że kuzyn obsługuje serwisowo ich lodówki ( nigdy tam mięsa nie kupię). Ale mamy Dino z lada i jest tak jak mówisz, poproszę ten kawałek łopatki zmielić i ogarnięte ;)
  • Odpowiedz
@K-S-: ja ostatnio kupiłem też taki gotowiec ale z biedonki i mi nie podszedł nic a nic. Wolę kupić mieszankę mielonego łopatka + 20% wołowego i dużo lepiej mi to wjeżdża. Może w lidlu lepsze jakieś. Zobacze sobie jutro.
  • Odpowiedz
@PrzegrywWegetacjaTakaSytuacja tak się składa że c---a prawda bo Lidl to Biernacki według neta a biedra to sokołów. Sokołów i morliny to największe ścierwo wędliny/gotowce w świecie chabasu
Się odezwał wyczopek co p------i od rzeczy ale 30 sekund na weryfikację informacji w internecie to k---a nie ma, elita xD
  • Odpowiedz
@Adicts: Dino ma podobno dobre mięso, i mówił to gruby pan który dodał że często tam kupuje do wędzenia dla siebie więc wierzę XD

Co do biedronki nie jest złe, to jest tańsza alternatywa dla sklepów mięsnych i ceny w takich sklepach mogą nie przekonać osób które kupują gotowce (jest drożej ale za dobre mięso trzeba dobrze zapłacić).

Na biedronkowym z lady nigdy się nie zawiodłem, zjadłem go dużo i
  • Odpowiedz
@BigSW jeżeli kupuje dwa burgery za prawie stówę to za mało żeby oczekiwać dobrej jakości wołowiny skoro wszędzie cena jest k---a bardzo podobna i wynosi 40-60 za kilo w detalu durniu j----y? XD
w selgrosie to chyba ciebie znalezli xD

Już pomijam że w czym ci Selgros przeszkadza? Mają z---------ć po mięso do irlandzkiego rolnika po irlandzka krówkę?

Banda k---a durni xD
  • Odpowiedz
Chłop k---a się doszukuje bóg wie czego w kanapce za 4 dychy

@BigSW: jak kanapka kosztuje 40 polskich złotych to powinna urwać dupę z wrażenia i poczuć j----e niebo koło samego boga
  • Odpowiedz
@hpiotrekh no oczywiście że tak bo zobacz ile kosztuje c-----a wołowina w markecie, dycha za samo mięso wątpliwej jakości(tyle kosztuje te 200g), do tego dobra bułka w piekarni to kosztuje koło trójki, dodaj sosy, ser który nie jest tani, dodatki, dodaj koszty lokalu, podatki, zusy, pracownik, ZAIKSy i gowno Burger z małą marża wychodzi 35 ziko. Aż takie masz problemy z liczeniem? To weź pajacu odpal kalkulator a potem wróć u
  • Odpowiedz
@Foxbat powinna ale kazdy wie jakie odklejone są ceny w lokalach i jak je p------o w ostatnich 2-4 latach. Gowniany mały kebab średniej jakości to 2 dychy i mięsa z psa to tyle co kot napłakał
  • Odpowiedz
@BigSW twój niby g---o burger za 35 a 50 to masz 15zl więcej na mięso. Nie kupisz za 25zl 200g dobrej jakości wołowiny w hurcie? Kupisz za połowę tego ale jesteś zbyt tępy i udajesz głupio mądrego xD

Pajac myśli że lokal nie zrobi za 35zl kanapki z kotletem xD
  • Odpowiedz
@hpiotrekh to nie ja tworzyłem ten wątek czubie i to nie ja coś z czymś porównuje i nikt a przynajmniej nie ja porównał mięso z marketu do burgerowni, neguje fakt że w burgerowni jest dobre mięso patrząc na cenę, weź tam wróć do podstawówki i podejdź jeszcze raz do egzaminu, masz tam punkty za czytanie ze zrozumieniem, przyda ci się ewidentnie
  • Odpowiedz