Wpis z mikrobloga

#perfumy #recenzja

Azzaro The Most Wanted EDP wita nas ciepło korzennym i ostrym, nieco aromatycznym akordem z nutą kardamonu, po którym następuje intensywna słodycz toffi. Zapach należy do kategorii męskich syntetycznych słodziaków ulepów, ale jest w nim też sporo przypraw, które w pewnym stopniu go wyróżniają. Dalej pojawia się również drzewny akcent i ambrowy akord, a kardamon z czasem słabnie. Perfumy się wygładzają i stają łatwiej przystępne.

Gdy porównywałem Most Wanted EDP z Ansaam Silver to wydawał mi się dużo lepszy, lecz to raczej kwestia tego jak bardzo nie podobała mi się Lattafa. Testując teraz samego Azzaro, zapach na początku był dla mnie bardzo męczący, o często powielanym, mdlącym i słodkim charakterze. Ponadto choć zazwyczaj lubię ciepły korzenny akord, to tutaj niespecjalnie mi się podobał. Później gdy kardamon słabnie, jest już lepiej ale to nadal nie jest pozycja, której kupnem byłbym zainteresowany.

Podsumowując, The Most Wanted EDP to jeden z wielu słodziaków, którego popularności nie jestem w stanie zrozumieć. Zgaduję, że odbierając go w powietrzu od innej osoby, niejednemu się spodoba, jednak osobiście nie byłbym w stanie go nosić. Być może gdyby stonować w nim kardamon oraz toffi i uzupełnić go o dodatkową nutę, bardziej by mi podszedł. Ciepły korzenny akord nadaje mu pewien charakter, ale to moim zdaniem za mało. Perfumy na jesienno zimowy sezon i wieczorowe wyjścia. Ocena końcowa 5.5/10
Frufruf - #perfumy #recenzja

Azzaro The Most Wanted EDP wita nas ciepło korzennym i ...

źródło: 375x500.66826

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

myślę że głownym czynnikiem dla którego ma swoich fanów jest jego moc (choć chyba go wykastrowali). W czasach gdy korporacje ruchają nas klientów, miło jak znajdzie się taka perełka z dużą mocą
  • Odpowiedz
@Frufruf: niestety również nie rozumiem mody na te karmele, toffi, budynie waniliowe i inne słodkie olejki do ciast.

Jak mam ochotę na coś słodkiego, to idę do cukierni po ciastko. Ale żeby pachnieć w ten sposób? ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@debileq18: Ja tam nawet lubię słodkie zapachy, ale zbalansowane innymi nutami. To co prezentują sobą nowoczesne ulepy to według mnie po prostu przegięcie. Od niektórych mnie dosłownie mdli i tak jak piszesz, nie rozumiem idei pachnięcia jak słodycze, czekolada itp.
  • Odpowiedz
@debileq18: też tak uważam. Wyjątkiem są dla mnie faktycznie gourmandy takie jak Montale Homey oud i inne, ale jest to wtedy guilty pleasure bardziej. Sam nie lubię słodkich zapachów i nie rozumiem mody na nie ale jeśli ktoś lubi takie zapachy to uważamz że ten Azzaro to sztos.
  • Odpowiedz
Ja tam nawet lubię słodkie zapachy, ale zbalansowane innymi nutami. To co prezentują sobą nowoczesne ulepy to według mnie po prostu przegięcie. Od niektórych mnie dosłownie mdli i tak jak piszesz, nie rozumiem idei pachnięcia jak słodycze, czekolada itp.

@Frufruf: takie zapachy są spoko, ale na kobietach xd
  • Odpowiedz