Aktywne Wpisy

michalxd21 +127
Tak czasem sobie siedzę i myślę - że jednak w zajebistych czasach żyjemy. Nie doceniamy jaki skok zanotowaliśmy. Jakie mamy możliwości względem naszych przodków.
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
Pochodzę z Podlasia, wieś 2 tysiące mieszkańców, gmina 4 tysiące. 10km dalej jest granica z Białorusią. Od jakiegoś czasu mocno się wkręciłem w #genealogia badając losy mojej rodziny. 300 lat do tyłu na tej samej ziemi moi przodkowie wszyscy w linii prostej się parali rolnictwem. 300 lat,
źródło: image
Pobierz
Karolya +3
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

źródło: temp_file9076321036296276813
PobierzA Chiny, z którymi tak miał walczyć nie tknięte xD
Zobaczymy co będzie z Tajwanem bo póki co to były tylko plotki (jako rzekoma strategia Trumpa by zachęcić firmy do budowania fabryk w USA xD).
Skoro wykopki tak piszą to MAGA się ziści, Ameryka będzie wielka z powrotem. Będziecie jeszcze błagać by was tam wpuszczono.
Co prawda jak nie masz solidnego zwodu to lipa ale jednak jeszcze żyło się tam spoko
Ale rozumiem, jak ktoś kogo prawak nie lubi nie wywiązuje się z obietnic to zły, a jak Trump kłamał to "skrót myślowy", "takie tylko straszenie", "a w ogóle to imigranci jedzą koty, a transy podnoszą ceny jajek" (
A najlepsze jest to, że niektórzy chyba faktycznie tak rozumują. Bogacze kupowali surowce z drugiego końca świata, bo tak im kazał zły rząd, a nie dlatego, że
Takie procesy to trwają latami jak i nie dekadami. Hale to sobie można postawić gdzie się chce ale park maszynowy czy R&D o technologię to nie prędko.