Wpis z mikrobloga

@przegro_pisarz: jak miałem jakieś 7-8 lat i pierwszy raz oglądałem Kevin sam w domu to może wtedy chciałem tam się przenieść, na szczęście pojawił się internet, dorosłem i nie śpieszno mi do amerykańskiego snu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@OskarDeveloperski: Nie, nie są. Większość dóbr - zarówno konsumpcyjnych jak i przemysłowych - jest obłożona cłami do 25%. A podczas kampanii i po wyborach Trump zapowiadał 60%, a nie podniesienie o 10pp.

Ale rozumiem, jak ktoś kogo prawak nie lubi nie wywiązuje się z obietnic to zły, a jak Trump kłamał to "skrót myślowy", "takie tylko straszenie", "a w ogóle to imigranci jedzą koty, a transy podnoszą ceny jajek" (
  • Odpowiedz
@cielak44: no wtedy był, śmieszy mnie teraz jak w drugiej części kevina ojciec się w-----a że rachunek za pobycie w hiltonie czy gdzie tam opiewa na 700 dolców ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MarianoaItaliano: Co ty gadasz, na pewno w ciągu paru miesięcy odkryją złoża wszystkich możliwych rzadkich surowców i wybudują tysiące fabryk. Jedyną przeszkodą było Lewactwo, które w bliżej nieokreślony sposób zabraniało miliarderom wydobycia i przetwarzania tych mitycznych zasobów. Teraz to już ruszy z kopyta.

A najlepsze jest to, że niektórzy chyba faktycznie tak rozumują. Bogacze kupowali surowce z drugiego końca świata, bo tak im kazał zły rząd, a nie dlatego, że
  • Odpowiedz
@kampaw: tak wybudują tysiące fabryk w kilka miesięcy. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Takie procesy to trwają latami jak i nie dekadami. Hale to sobie można postawić gdzie się chce ale park maszynowy czy R&D o technologię to nie prędko.
  • Odpowiedz
@golomb13: to zajebią stopy procentowe wyższe i finalnie cały świat pokryje ich inflacje bo mają dolara za walute a nie polskiego orzełka.
  • Odpowiedz