Aktywne Wpisy
blinkarA +1366
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Variv +153
#usa #polska
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.
Przeraża mnie jak dużo ludzi, w tym w Polsce nie widzi niczego złego w tym, że funkcjonariusz państwowy strzela do klęczącego obywatela. I to jeszcze strzela mu w plecy kiedy ten jest trzymamy i otoczony przez innych agentów.
Mój umysł nie może zrozumieć logiki, która prowadziłaby do stwierdzenia, że to jest poprawne zachowania państwa wobec obywatela.

Odmiany o pomarańczowych i żółtopomarańczowych owocach są zwykle słodsze niż czerwone pomidory. Odmiany o owocach zielonych i żółtych są z kolei od nich mniej kwaskowe. Odmiany o kremowych lub kremowożółtych owocach – tak zwane białe pomidory – są niezbyt wyraziste w smaku i najmniej kwaskowe spośród wszystkich, natomiast odmiany o owocach fioletowych i czarnych mają intensywny, bogaty smak.
Swego czasu w sieci można było natknąć się na zdjęcia tak zwanych „tęczowych pomidorów” rzekomo produkujących owoce w różnych kolorach, a nawet na oferty sprzedaży ich nasion (drugie zdjęcie). Było to oczywiście oszustwo – owoce pomidora wyrastające z jednej rośliny zawsze mają po osiągnięciu dojrzałości ten sam kolor, choć dojrzewając w różnym tempie mogą rzeczywiście tworzyć ciekawy efekt kolorystyczny (ostatnie zdjęcie).
#ciekawostki #przyroda #natura #rosliny #ogrodnictwo
tag serii: #7ciekawostekprzyrodniczych
źródło: Tomato_colors
Pobierzźródło: Fake_rainbow_tomato
Pobierzźródło: Tomato_gradient
PobierzChyba nie na wszystkich gałązkach kolory układają się aż tak ładnie, może odmiana też robi swoje, niemniej ten efekt nie jest najwyraźniej niczym wyjątkowym. W sieci można znaleźć pełno przykładów ze zdjęciami.
Te tęczowe ze zdjęcia - machajacypapiez.jpg ༼ •́ ͜ʖ •̀ ༽
źródło: d8e6276a0aa500f64d9fe082e5a72022f34a67a66ecf850cf4786678d11e247e
Pobierzźródło: e3352c5382e50e210b79ab517b3dc4987ab4133d5d0a14c411e33fee06885ff9
Pobierzźródło: 3b8a57f5320828e62907f20bcfdafd3f777e7009816553aaf3753865fe1f22ef
Pobierzźródło: temp_file261600989360999150
PobierzAle kiedyś miałam okazję spróbować pomidora, który smakował trochę jak lekko podwędzony i posolony pomidor malinowy. Nie mam pojęcia, co to była za odmiana, ale to na pewno był jeden z tych purpurowych / czarnych pomidorów. Nie wiem, czy nazwałabym go
Polecicie jakieś odmiany?