Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim może to kwestia cv? Nie warto wysyłać jednego cv na wszystkie prace, chociaż w sumie nie masz tez co u siebie wpisać poza skończonym technikum. I generalnie musisz liczyć 3 miesiące. Też zawsze możesz się zarejestrować jako bezrobotny.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Nie chcę cię dołować, ale teraz tak wygląda szukanie pracy. Ja studia + doświadczenie + niemiecki + angielski na B2/C1 oba, wiadomo Excele szmery bajery itp., i szukałem 1 roboty biurowej jakieś pół roku. Teraz już szybciej mi zeszło, bo jakieś 2 tyg. i to każdy robił wielkie oczy ze starej pracy, jak to tak szybko udało mi się znaleźć, przecież teraz każdy po pół roku/rok szuka roboty, a
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Lonate

Modyfikuję te CV trochę pod miejsce, które wysyłam. Staram się wypunktować jakieś cechy charakteru, które na danym stanowisku się sprawdzą, opowiedzieć co wyniosłem z moich mini prac, zapunktować jakimś pierdołami jak obsługa dobra kompa, znajomość pakietu Office, angielski na B2 i swobodna komunikacja bo mam ziomków z Europy do grania w gierki, więc mam już sporo wprawy.

No i wiem, że w CV nie mam co wpisać
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @OlekAleksander
To myślenie o frontendzie to już bajka, z którą się pożegnałem na chwilę obecną. Po prostu aplikowałem na to jak jeszcze studentem byłem i szukałem roboty w zawodzie. Teraz to wezmę cokolwiek, tylko pytanie czym jest to cokolwiek i czy idzie to dostać szybko XD.

Pytam tutaj głównie czy da się przyspieszyć jakoś proces znalezienia roboty. Nie obchodzi mnie czy minimalna, lepsze cokolwiek niż
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Tu jest problem chyba taki, że na najniższe stanowiska aplikują ludzie co pracują 5 czy 10 lat na takich stanowiskach, niie mają wykształcenia na coś innego więc jest łatwo ominiąć Twoje cv, bo nie masz doświadczenia, za to masz studia, więc każdy oglądający cv się zastanawia czy nie uciekniesz jak tylko znajdziesz coś w swoim zawodzie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim nie wpisuj studiów w cv jak aplikujesz na „najniższą” pracę. I szczerze to po prostu szkoda, że wcześniej nie zacząłeś pracować gdziekolwiek, chociażby w wakacje. Albo powpisuj sobie w cv, że pracowałeś gdzieś w wakacje na jakimś magazynie czy w call center czy cokolwiek żebyś coś mial, oni tego nie sprawdzają, zawsze mogłeś pracować na zleceniu, więc świadectwa pracy nie masz.
  • Odpowiedz