Aktywne Wpisy

saycool 0
Miraski mam wolne pół miliona i brak pomysłu jak zainwestować.
Bardziej na longterm albo w coś co nie jest zbyt angażujące.
Jakiś czas temu grałem na #gielda ale pomimo kilku fajnych strzałów ostatecznie wiele nie zarobiłem.
Myślałem o jakimś ETFie albo zakupie nieruchomości, ale może macie lepsze pomysły?
#inwestowanie #biznes
Bardziej na longterm albo w coś co nie jest zbyt angażujące.
Jakiś czas temu grałem na #gielda ale pomimo kilku fajnych strzałów ostatecznie wiele nie zarobiłem.
Myślałem o jakimś ETFie albo zakupie nieruchomości, ale może macie lepsze pomysły?
#inwestowanie #biznes

Graner +26

Jak działa rata odsetkowa w Pekao (kredyt Bezpieczny 2%)? Termin przeniesienia własności mam dopiero za parę miesięcy więc na razie płacę same odsetki (wszystko zgodnie z umową), myślałem że po każdej wypłacie transzy, będzie mi się zwiększać rata odsetkowa, a tymczasem cały czas płacę około 1100zł raty, mimo że wypłaciłem już całe 499k (kredo na 30 lat). O czymś zapomniałem i powininem był złożyć jakąś dyspozycję? Z tym że szukałem i w umowie, i na stronie Pekao24, i nie ma nic co by sugerowało że powinienem coś więcej zrobić - od razu wspomnę, że nie składałem wniosku o dopłaty w okresie odsetkowym, zresztą nawet gdyby te już były aktywne, to chyba moja rata i tak powinna wynosić więcej niż te 1100. Jeśli chodzi o wysokość raty do zapłacenia to według umowy ewidentnie jest spisane, że mam płacić w takiej wysokości, jaką wyślą mi w zawiadomieniu o spłacie, więc niby powinno być ok, ale jednak jakieś to dla mnie dziwne.
#kredythipoteczny #kredyt2procent #kredyt
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
Moje kontakty z bankiem przez chaty,
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: mkarweta