Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 19
@DavyX: mem trochę ironiczny bo to ja zacząłem ten wątek ale za to pasuje do prawdziwego życia.
Nigdy nie widziałem żeby ktoś kto ma iphone zaczął temat do użytkownika androida że android to gowno.
Za to nie raz byłem świadkiem sytuacji odwrotnych xD
DavyX - @DavyX: mem trochę ironiczny bo to ja zacząłem ten wątek ale za to pasuje do ...

źródło: IMG_2282

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 3
@DavyX: zapomniałem też o argumentach z ramem np gdzie iphone ma chyba teraz 8gb a w androidach to już po 16gb ładują, ale pominę ten temat z szacunku do samego siebie
  • Odpowiedz
@DavyX sam sobie przeczysz
Swojego poco X3 pro za 1000 też nie wymieniam bo i tak koniec końców jest dużo za szybki do tego do czego go używam. Nic mi się nie zacina, po 3 latach straciłem jakieś 10% z sot
Zdjęcia robię rachunków. Messenger ani wykop się nie zacinają

Różowy w pracy narzeka bo szefowa kupiła iPhona i jak się okazało nie da się być zalogowanym na dwa konta na
  • Odpowiedz
@DavyX: no wlasnie mi ten mem nie pasuje, bo jest dokladnie odwrotnie.
mam iphona i jakos sie do niego przyzwyczailem, ale nie zamierzam krytykowac androidziarzy, bo w sumie obie technologie maja swoje plusy i minusy. Dodatkowo nie wiadomo, ktora obecnie prowadzi w wyscigu technologicznym.
  • Odpowiedz
  • 1
@Norskee: ja jestem w stanie przyjąć argument że masz telefon za 1000zl i Ci wystarczy tylko czemu jak ktoś napisze o iPhone że kupuje go bo to bo tamto to zleca się wsciekli użytkownicy androida, zignoruja wszystko co ta osoba napisała i wrzuca swoj komentarz "przepłacone gowno i pewnie kupujesz tylko dla logo apple"? xD
  • Odpowiedz
  • 2
@Norskee: czyli wpis jest jak widać o tobie.
To co napisałem "płynność systemu, długie aktualizacje i zabezpieczenia" dostanę na co najmniej 5 lat w tym twoim POCO za 1k? No raczej nie, żeby telefon był płynny przez tyle lat i miał te aktualizacje trzeba kupić jakiegoś flagowca jak S24 za 4k - i to już nie jest przepłacone w takim razie?
Bezpieczeństwo systemu w ogóle pomijam bo android do iOS
  • Odpowiedz
  • 12
Kolejne potwierdzenie, że Apple/iPhone to jednak stan umysłu. Tylko ajfoniarze odczuwają wysmarować takie wypociny w obronie tych przereklamowanych smartfonów.
  • Odpowiedz
  • 2
@Norskee: a zwykle aktualizacje systemu też dostają 4-5 lat? Bo z tego co pamiętam to jest jedna duża aktualizacja systemu i nara.

A co tego bezpieczeństwa to już się nawet nie bbede rozpisywał. Wystarczy że iPhone to jedyny telefon który ukradziony lub znaleziony będzie służył za cegłę - bo nie da się go w żaden sposób odblokować.
Za to kazdy telefon z Androidem można i to bez większych problemów
  • Odpowiedz
@DavyX: Prawda, sama prawda. Od zawsze miałem flagowe androidy, ale gdy s22 plus kupiony za 4300zł zaczął się po półtorej roku wieszać, wywalać jakieś błędy itd to kupiłem iph 15, zwyklutką. Samsung poszedł za 1500 zł xd. Ostatecznie z windowsa przeszedłem na mac os, po tym jak usłyszałem o funkcji recall xd. Z rozpędu kupiłem też ipada i macbooka. Powiem że jest przepaść w jakości systemu, całej spójności pomiędzy windows,
  • Odpowiedz
  • 1
@patrol798: no widzisz ale nie możesz porównywać tanich androidow do iphona, bo przecież to normalne że kalkulator działa tylko na flagowcach xD
Ja też miałem służbowego Samsunga i najbardziej mnie r-------o że jak ktoś dzwonił a akurat miałeś odblokowany telefon to najpierw wibrował przez 2-3 sekundy i dopiero się pokazywało że ktoś dzwoni. Czaisz? Odbieranie połączeń nawet lagowalo xD
  • Odpowiedz
@DavyX: mam oba, i japkofon jest dobry dopóki korzystasz z podstawowych funkcji i mainstreamowych apek i dodatkowo zaakceptujesz dziwactwa typu konieczność "podwójnego zapisu" pobranych grafik żeby były w galerii.

Dla >90% uzytkowników japkofon jest spoko, ale Ci sami użytkownicy nie odczują wiekszej różnicy w funkcjonalności między japkiem a androidem
  • Odpowiedz