Wpis z mikrobloga

#iphone #android #apple
Rzadko zdarza mi się myśleć o tym plebsie z androidem ale ostatnio zacząłem się zastanawiać skąd u nich to ciągła potrzeba wykrzykiwania że iPhone jest c-----y i android to jedyny słuszny wybór. Jeszcze te kilkanaście lat temu miało to jakieś uzasadnienie ale teraz?
"Uga buga Ajfon przepłacone gowno" - mało inteligentna formo życia praktycznie każdy telefon kosztuje tyle co iphone albo drożej

"mogę kupić jakiś za 1k i też będzie robił to samo" - przy czym będziesz musiał przekonywać sam siebie że telefon wcale Ci się nie zacina xD

"telefon dla szpanu" - iPhone który jest chyba najpopularniejszym telefonem na świecie jest dla szpanu pewnie

"ograniczony system i przestarzałe rozwiązania" - jeden argument z którym mógłbym się zgodzić ale jak wejdziesz dalej w dyskusje z tym malpiszonem posiadający androida to okaże się że funkcje które ABSOLUTNIE przekreślaja iphone jako dobry telefon to np. że sobie nie może.apk z internetu pobrać albo że nie może jakiegos r---------o Roma wgrać z xda developers na którym kamera wywala błąd co drugie odpalenie xD

Te osobniki nie mogą pojąć że jak kupię ten telefon za 5 czy nawet 6 tysięcy to będę go miał przez kilka lat i wyjdzie mi to lepiej niż kupować jakieś obsrane xiaomi po 1000zl co roku bo dłużej nie uciągnie.
Nie mogą też pojąć że zakup takiego urządzenia nie ma nic wspólnego ze szpanem a ten ograniczony system jest rekompensowany przez najważniejszy dla mnie argument - czyli płynność systemu przez najbliższe kilka lat, długie aktualizacje i bezpieczeństwo samego systemu.

Wreszcie - nie mogą pojąć że ludzie kupują telefon do używania czy dzwonienia jak dorosły człowiek a nie do podniecania się że może sobie ustawić rozwijany pasek na 100 różnych sposobów albo ustawić czcionkę comics sans I się tym jarać xD
  • 71
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DavyX: xD

"mogę kupić jakiś za 1k i też będzie robił to samo" - przy czym będziesz musiał przekonywać sam siebie że telefon wcale Ci się nie zacina xD

Nawet telefon za 500 zł się nie zacina, ale trzeba dobrze
  • Odpowiedz
tym plebsie z androidem [...] skąd u nich to ciągła potrzeba wykrzykiwania że iPhone jest c-----y

malpiszonem posiadający androida

@DavyX: Nigdy nie słyszałem, żeby ktoś mówił, że "iPhone jest c-----y", ale za to często słyszałem, że jego użytkownicy są z-----i. ( )

Największą zaletą iPhona (i jednocześnie z innego punktu widzenia wadą), o której pewnie większość jego użytkowników nie ma bladego pojęcia jest OS nie
  • Odpowiedz
@DavyX: Może i nie ma zbyt szybkiej ładowarki, ale za to ekran odświeża się z prędkością Nokii 3210 xDDD

Dla mnie osoba bez zdiagnozowanej ociężałości umysłowiej, która świadomie decyduje się na zakup czegoś takiego, powinna być wysyłana do kolonii karnej xD

2-2,5 godziny do naładowania na 100% xDDDDDDDDDDDDDDD

Nie, nie da się zrobić tylu fikołków, żeby to wytłumaczyć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
kurczakos1 - @DavyX: Może i nie ma zbyt szybkiej ładowarki, ale za to ekran odświeża ...

źródło: 0_ZjYSm_q36J4KChdn

Pobierz
  • Odpowiedz
@DavyX nie mając kilku urządzeń od Apple po prostu nie odczuje się za bardzo bonusów tych urządzeń. Mając iPhone’a pierwsze co mnie irytował głupi kalkulator wbudowany który nie wyświetla działań jakby to było mega trudne pokazać że ostatnio zrobiłam 345+123x43… problem można rozwiązać ściąganiem apki z kalkulatorem która… bez wykupienia jej będzie mi srac reklamami. Budzik nie umie robić drzemki co 3 czy 5 minut tylko 9 minut i ch.j… możesz
  • Odpowiedz
Rzadko zdarza mi się myśleć o tym plebsie z androidem ale ostatnio zacząłem się zastanawiać skąd u nich to ciągła potrzeba wykrzykiwania że iPhone jest c-----y

@DavyX: szczerze to zrobiłeś wysryw w bardzo podobnym stylu jak pogardzany przez ciebie "plebs"
  • Odpowiedz
@ShortyLookMean: Bo guru Cook ze sceny na jabłkowej mszy tak powiedział więc tak musi być. A jak przychodzi co do czego to większość wycieków prywatnych rzeczy to najczęściej z urządzeń i usług z logiem jabłka. Więc albo to bezpieczeństwo o kant d--y potłuc albo jednak większość użytkowników iphonów to zwykłe matoły. To samo od kilku lat w kontekście szpiegowania i podsłuchiwania smartfonów to najbardziej nóżkami przebierają i uszami strzygą ajfoniarze.
  • Odpowiedz
@Kitku_Karola: Pytanie ilu z tych jabłkowych fanatyków ma coś więcej z logiem jabłka bo odnoszę wrażenie, że najgłośniej japy w obronie marki drą użytkownicy iphonów i niczego więcej od appla. A na grupach na fejsie wiecznie lamenty, że sprzedano im trefne earpodsy czy "oryginalne" kable i ładowarki. Na iphona było, na oryginalne akcesoria już hajsu brakło.
  • Odpowiedz
  • 0
@Nemayu: juz widze jak telefon z 2015, który wtedy kosztowal 1000zl działa dzisiaj w 2025 xD juz pomijajac ze zadna apka nie bedzie dzialac, to pewnie sie nawet tego uzywac nie bedzie dalo. Reszte co tam napisales pomine
  • Odpowiedz
@Bardak ja się nie dziwię że ludzie nie chcą kupować innych urządzeń Apple. Są drogie i każdy ma jakieś porąbane swoje problemy czy niezaopiekowane obszary których nie ma w urządzeniach innych marek. Zatem mając super współpracujące urządzenia ma się jakieś inne problemy tych urządzeń. Gdyby były tańsze to można by było to jakoś znieść a tak to brzmi jak droga fanaberia. Ja może ze 2-3 razy przez 3 lata odczułam że
  • Odpowiedz
  • 0
@Nemayu zreszta ja zadnych uprzeden do Androida nie mam, sam zaczynalem od Androidów w 2011 roku i lubie te telefony. Moze wlasnie dlatego ze przewaznie kazdy kto ma iPhone mial tez wczesniej androida to potrafi zrozumieć dlaczego ktoś lubi iPhone i nie placi tylko za logo jak niektore zjeby myslą. Za to jak ktos mial androida to czesto juz tak zostaje, nie wypróbuje tego iphone i potem p------i jakies kocopoly ze
  • Odpowiedz
  • 0
@Kitku_Karola: ten wpis nie ma na celu zachecić nikogo do kupowania iPhone. Tylko pokazuje jak sie zachowują androidziarze jak KTOS chce kupic iPhone albo juz ma ten telefon
  • Odpowiedz
  • 0
A że nasłuchali się o srajfonach to jak już się przemogli i wywalili hajs to od razu na srajfona. Bo srajfon jest zajebisty a Android zły. Tylko nie widzą tego, że porównują sprzęty z totalnie różnych półek cenowych.

@Bardak: ale przeciez ja dokladnie o tym pisze. jak porównywac iPhone najnowszy to z jakims Galaxy S24, tylko wtedy co sie dzieje z tym argumentem o przeplacaniu? Nagle juz telefon za 5k
  • Odpowiedz