Wpis z mikrobloga

Właśnie zdałem sobie sprawę z tego, że praktycznie przez całe życie (prawie 30 lat) nigdy nie miałem męskiego wzorca i jak bardzo destrukcyjnie to wpłyneło na moje życie. Ojca w domu nie miałem, w szkole same nauczycielki, później kowniany humanistyczny kierunek zdominowany przez babki na stanowiskach wykładowców, plus 90% studentów to dziewczyny. Przez autyzm, depresję, fobie społeczne i takie tam nie mam kolegów, więc praktycznie przez całe życie byłem wychowywany, prowadzony i otaczany przez kobiety, czego efektem jest brak zdecydowania, słaba psychika, brak pewności siebie, nieumiejętność nawiązywania relacji
....I weź tu bądź 'prawdziwym' mężczyzną. No ale cóż, bez walki się nie dam

#relacje #podryw #depresja #fobiaspoleczna #podrywajzwykopem #redpill #bluepillhandbook #blackpill #wygryw #przegryw #niebieskiepaski #rozowepaski #samotnosc #milosc
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Apocaliptorr: ja tam jako tako miałem męskie wzorce, a fobię społeczną i tak mam. Mógłbyś mieć ojca, chodzić do szkoły, w której większość nauczycieli stanowią mężczyźni, a i tak ostatecznie zachorować na fobię społeczną. Genów się nie oszuka.
  • Odpowiedz
w szkole same nauczycielki, później kowniany humanistyczny kierunek zdominowany przez babki na stanowiskach wykładowców

@Apocaliptorr: a jak pojawi się jakis facet to i tak to jest jakiś nisko teściowy sojarz który niczym się nie różni od tych bab.
  • Odpowiedz
Właśnie zdałem sobie sprawę z tego, że praktycznie przez całe życie (prawie 30 lat) nigdy nie miałem męskiego wzorca i jak bardzo destrukcyjnie to wpłyneło na moje życie.

@Apocaliptorr: Dobra, ale czym tak naprawdę jest ten męski wzorzec o którym szczególnie pewne grupy mężczyzn głównie/ludzi uwielbiają tak mówić. Bo z ich wypowiedzi zazwyczaj możesz wywnioskować, że to nie jest absolutnie żaden męski wzorzec a męski stolec co najwyżej i jakieś
  • Odpowiedz
  • 1
@Cztero0404: Po prostu realia życia mężczyzn są inne od tego jak to wygląda u kobiet i wiąże się to z konkretnymi wymaganiami dla danej płci. W przypadku mężczyzn wymaga się od nich posiadania pewnych cech, z którymi w większości człowiek się nie rodzi, a zamiast tego musi ich się nauczyć od innych mężczyzn np. ojca, braci, kolegów itd. Zatem odpowiadając na pytanie męski wzorzec to inny bliski mężczyzna, od którego
  • Odpowiedz
Po prostu realia życia mężczyzn są inne od tego jak to wygląda u kobiet i wiąże się to z konkretnymi wymaganiami dla danej płci.

@Apocaliptorr: Oczywiście, że tak. Masz tutaj (w wyżej zacytowanym zdaniu) 100% racji i nie zamierzam absolutnie z tym walczyć. Może wcześniej trochę źle się wyraziłem, ale wcześniej w mojej wypowiedzi mi chodziło oto, że męski wzorzec bardzo często dziś jest tak naprawdę fałszywym męskim wzorem. Chociażby
  • Odpowiedz
Rozumiem, zatem nie, nie chodzi mi o jakieś teorie influencerow typu Andrew Tate, którzy promują zgrywanie kozaka.

@Apocaliptorr: Również rozumiem, aczkolwiek niestety bardzo często to właśnie do tego się sprawdza już nawet nie pisząc o tym, że niektórzy próbowali naśladować Andrew Tate oraz przedstawiali go jako zajebistego ziomka.
  • Odpowiedz
@Apocaliptorr: wróciłem do domu na 50 ojca i po imprezie pierwszy raz w życiu przyszedł się mnie zapytać co nie gra, po tym jak wyrzygalem już wszystko powiedział że chce mu się spać i sobie poszedł bez słowa
  • Odpowiedz