Aktywne Wpisy

Nietaki5 +564

MrSzakal +79
Nie pojmuje skąd się bierze tyle dzbanów wrzucających na siebie dowody do Internetu. Gdzie instynkt samozachowawczy? Gość przez wieś leci 280 km/h, na drugim filmie 240 w zabudowanym. Taki samochód to jak pocisk, nad którym może wydawać się tylko posiadanie złudnej kontroli.
Poza tym to kolejny dowód, że przepisy uderzają w tych, którym zdarzy się przekroczyć prędkość o 20 km/h, Majtczaki i inne mają te kary głęboko gdzieś, oni tak będą jeździć
Poza tym to kolejny dowód, że przepisy uderzają w tych, którym zdarzy się przekroczyć prędkość o 20 km/h, Majtczaki i inne mają te kary głęboko gdzieś, oni tak będą jeździć
źródło: polish_save
Pobierz

chciałbym stosować finasteryd miejscowo na głowę, w aptece na receptę kupię tylko tabletki, jeżeli mam 1 mg tabletkę codziennie to jak jest sporządzana wcierka, postać płynna? farmaceuta już będzie wiedział czy oni mają w aptece jakieś wytyczne jak takie coś przygotować? ktoś już zlecał w aptece takie coś, jakie są wtedy koszty kuracji i ile tego wychodzi?
no i jak rozumiem to nie będzie proporcja 1 mg to z tego zrobi się np. 10 ml płynu i cały aplikuje bo miejscowo to za duża dawka? czy to wtedy jest dzielone np. na 30 atomizerów czy coś? ogólnie z 1 mg ile się zrobił płynu, wcierki?
na X natrafiłem na filmik jakiegoś dermatologa
https://x.com/Cytadela1/status/1804094446234939828
mówi, że od początku 2024 finasteryd to lek recepturowy na ryczał
no i pytanie do kolegi @pepe998
z wpisu https://wykop.pl/wpis/79790123/biore-fina-w-stezeniu-0-01-0-75-ml-juz-5-dzien-i-j
bierzesz miejscowo tego fina? jak jest robiony? nie chce sam z tym eksperymentować i chciałbym po prostu poznać zdanie kogoś kto może robił w aptece taką wcierkę do stosowania miejscowo ale bez minoxa, chciałbym zacząć kurację póki co na samym finie i zobaczyć po 6 msc efekty stosowania miejscowego
#apteka #farmacja #farmaceuta #lysienie #zakolak #zakola #finasteryd
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
@mirko_anonim: co? xd
@Pasterz30 i jakie efekty? zacząłeś brać z opóźnieniem jak miałeś ubytki, zakola i zapewne to już nie odrosło ale zahamowało i nowe włosy się pojawiły? chcę wcierkę, miejscowo bo mam inne choroby i po prostu nie chcę mieszać, żołądek oszczędzić
A co do pytania - pierwsza lepszą apteka zrobi Ci topical Fina dokładnie tak samo jak sam byś sobie wymieszał w domu. W dawce z recepty - ja dostałem kiedyś od lekarza 0.25%. Sami mi to powiedzieli. Możesz zamówić konkretny produkt liposomowy
@Pasterz30: dołóż bimatoprost, to i nowe włosy się pojawią. "U mnie działa" ( ͡° ͜ʖ ͡°)