Wpis z mikrobloga

@Funky__Koval: tez tak miałem, ale czar trochę pryska, jak siadasz do kompa w firmie i nagle tak... o kurczę, teraz czy lubię czy nie będę to robił przez 5 dni w tygodnio, 4 tygodnie w miesiącu itd. wiadomo, robisz to co lubisz, ale warto nie fantazjować nt. pracy :)
  • Odpowiedz
  • 0
@sirgorn Wiem, słusznie. Każda praca, kiedy staje się pracą może zbrzydnąć. Ale taka, która ma swoje korzenie w pasji, nawet kiedy wypala, daje funn.

Ja akurat zaleczam wypalenie zawodowe z branży zupełnie nie związanej z grafiką i grafika 3d (w tym wypadku bledner) którą poznałem dwa lata temu, praktycznie przewróciła moje życie do góry nogami. W sensie pozytywnym.
  • Odpowiedz
  • 1
@Funky__Koval ja mam zajawke na blendera od kiedy przesiadłem się ze sketchup i dalej nie mija zadziwia, ile rzeczy można w nim zrobic. Z grubsza liznąłem wszystkiego, żeby wiedzieć co do czego służy i w razie wypadku mógłby np zrobic rigg i animacje dłużej niż ktoś kto w tym siedzi na codzień ale zrobię
Codziennie robie wizki do roboty i w tym zaczynam się wypalać bo ile można robić kolejna kuchnie,
  • Odpowiedz
  • 0
@nativ tez mi się wydaje, że wizualizacje mogą na dłuższą metę męczyć, ale wiadomo - coś w życiu trzeba robić, żeby jeść.

Początek to było z godzinka, dwie dziennie po robocie, dopiero ostatni rok to mocniejsze dociśnięcie tematu.

Mam podobnie, tzn wszystkiego po trochu próbowałem. Riging i animacje ruchu też bym zrobił, ale trwało by to długo i nie jest to to co chciałbym robić. Ruch kamery, tworzenie klatek to mi się podoba.
  • Odpowiedz
  • 1
@Funky__Koval wizki na początku były fajne tak przez pierwszy rok. Jak trzeba było dopracować wszystkie procesy pomiędzy departmentami.

Cała bazę modeli , stworzyć , materiałów itp. Ale teraz to już jest hurtowo gotowce. Bo wszystkie modele mamy, materiały są.

Stworzyłem plugin w którym mamy zapisane 20 konfiguracji kuchni + podmiana wszystkich frontów i uchwytów z bazy danych. Oświetlenie też jest zdefiniowane.
  • Odpowiedz
@Retiarius_oma: A gierkę robię survival horror rozgrywający na 20m2 cała fabuła gry, mechaniki są zamknięte w tym jednym można to nazwać pokoju.
mam już wszystkie modele zrobione jest ich około 45. Mechaniki mam rozpisane.
Wrzucam to teraz do UE, demko będzie gotowe za jakiś miesiąc lub dwa. Wtedy uderzam do wydawców, aby wsparli mnie w produkcji. :)
  • Odpowiedz