Aktywne Wpisy

Bunch +476
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

tesknilam_ +5
Podobają wam się takie krótkie grzywki? Mi tak i jestem ich fanką, lecz nie każdej będzie pasować. #rozowepaski #niebieskiepaski #wlosy
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

Od uderzenia do mojego powrotu minęło ok. 5 minut więc gość miał czas, żeby podejść. Wsiadając do auta widziałem, że 2 typów się kręci koło tego autobusu paląc fajke i teraz już wiem, że czekali czy się zorientuje, co odwalili...
Sprawę zgłosiłem do naszych dzielnych mundurowych i oczywiście po 30dniach od zgłoszenia dostałem pismo z informacją o nie wykryciu sprawy xDˣᴰ
Pytanko do ekspertów, jak to teraz ugryźć? Napraw jeszcze nie robiłem, ubezpieczyciel mówił żeby się wstrzymać, aż policja ustali sprawcę. Mam też AC, ale nie uśmiecha mi się naprawiać tej szkody z niego, skoro to nie ja jestem sprawcą zdarzenia... Wgniotka znowu nie jest jakaś duża, aczkolwiek widoczna bez problemu z daleka, a przymierzałem się do sprzedaży auta (╯︵╰,)
#kiciochpyta #policja #wypadek #ubezpieczenia #krakow
1. Najłatwiejsza, to AC z dostarczeniem dowodów (nagranie z widocznymi tablicami). Ubezpieczyciel postara się ściągnąć należność od ubezpieczyciela autobusu.
2. Uderz do Polskiego Biura Ubezpieczycieli Komunikacyjnych - jest szansa, że ustalą ubezpieczyciela autobusu, bo ten powinien mieć zieloną kartę.
3. Dalsza kopanina z policją, ale kopać się z betonem? Szkoda zdrowia.
4. Jak uszkodzenie nie jest duże, to podjedź do zakładu specjalizującego się w PDR,
Ubezpieczyciel niczego nie będzie ściągał, tylko podniesie mu składkę na następny rok xD
Ciekawe skąd OP miałby wziąć oświadczenie sprawcy na tym etapie? xD A może zgłosić szkodę na policję?
Skąd się biorą takie tumany jak ty to ja nie wiem xD
Regres z AC do OC sprawcy jest PRAWEM firmy ubezpieczeniowej a nie obowiązkiem. Czasem trwa to ponad rok, więc i tak zapłacisz za ac ze zwyżką, której Ci później nie cofną. Ale też TU może stwierdzić, że ściąganie tej szkody z ukraińskiego ubezpieczyciela im się nie opłaca i nawet nie podejmą działań w stronę regresu I NIC NA TO NIE