Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#nieruchomosci
Bawi mnie ten psychiatryk na tagu od lat ostro kisnę czytając wasze śmieszne wpisy xD kupiłem mieszkanie w 2015 kiedy miki pisał, że będzie zaraz taniej aktualnie moje mieszkanie jest warte 3 razy więcej zaraz dobije do 4 razy więcej xD. Kredyt dawno spłacony. Kupowałem nowy blok 4500zł metr teraz dewelopery za dziura w ziemi chcą w moim mieście 12500/13600zl metr zależności od lokalizacji. Dalej czekajcie na pewno kupicie pociąg odjechał xD. Zawsze rób odwrotnie niż mówi wykop stara dobra zasada.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

• 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Wystarczy poczekać na etap zerowych stóp procentowych, wejście na rynek kolejnego wyżu demograficznego i zaliczyć kolejne 10 lat nieprzerwanego i wysokiego wzrostu gospodarczego.

Żaden problem - będzie rosło bo musi rosnąć. Jak sportowiec przez ostatnie 10 lat bił rekordy, to przez następne 10 będzie tylko lepiej, prawda? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam nierucha, ale aktualny rynek jest kompletnie nie do utrzymania. O ile nie wjedzie
  • Odpowiedz
kupiłem mieszkanie w 2015 kiedy miki pisał, że będzie zaraz taniej aktualnie moje mieszkanie jest warte 3 razy więcej zaraz dobije do 4 razy więcej xD. Kredyt dawno spłacony.

@mirko_anonim: trochę zabawne są takie triumfy po fakcie, kiedy się po prostu bezmyślnie wstrzeliło w okres pompy/bańki.

Ale skoro to takie oczywiste, to kup kolejne. Za 10 lat będziesz miał dwa, warte 4 razy więcej, i dwa dawno spłacone kredyty, w
  • Odpowiedz
@mirko_anonim oooo paaanie, ja w 2002 kupowałem, to jest wzrost x100. Co prawda nie sprzedaje tego bo na większe mnie by nie było stać przez ostatnie wzrosty, ale co wieczór pałuje się do tego ile mój kwadrat jest wart i jaką mądra decyzję podjąłem mając zaledwie 12 lat.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
precyzyjny-członek-86: Tag #nieruchomosci powinien być tagiem autodestrukcyjnym, CMV ( ͡° ͜ʖ ͡°)

O nieruchomościach najwięcej gadają Ci co ich nie mają, a więc młodzi, a więc coraz mniejsza grupa ludzi biorąc pod uwagę demografię, a do tego jak rzeczywiście mają rację to domy sobie tanio kupią, i cyk mają jeszcze mniej powodu zaglądać na tag ( ͡° ͜ʖ ͡°)

“Show,
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
precyzyjny-członek-86: @Yuri_Yslin w 2015 to może OP i wszedł bezmyślnie, ale w 2020-21 jak stopy spadły do historycznie niskich to chyba każdy wiedział żeby brać na jak najdłuższy zafiksowany okres. Nawet wielkie korpo mające kupę siana brały tanie pieniądze na kredyt stały.

Wtedy ^ bezmyślnością IMO było branie na zmienne albo w ogóle nie branie leżących na ziemi pieniędzy.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Branie zmiennych zawsze jest bezmyślnością niezależnie od sytuacji, chyba, że zmienią coś w zasadach refinansowania. Dopóki masz oferty gdzie nie ma kary za refinans, to zmienna może równie dobrze nie istnieć. Chyba, że ktoś bierze na samym początku zapowiedzianego cyklu obniżek, ale też powinien przejść na stałą ASAP po zakończeniu tego cyklu.
  • Odpowiedz