Wpis z mikrobloga

Niema chyba drugiej grupy tak ruchanej na kasę jak ajfoniarze, a najlepsze, że ci myślą, że mają produkt premium.

Bieda aparat 48mpix od lat ten sam z niewielkimi zmianami
Bieda 6 rdzeni procesora gdzie tanie modele mają po 8
Bieda 8GB RAM gdzie i tak zrobili progres bo do tej pory było tylko bardzo tanio bo tylko 6RAM jak kompletnie najtańsze modele na rynku
Bieda bateria 3500mah gdzie bieda standard na rynku to 5000( ͡º ͜ʖ͡º)
A to wszystko za ponad 3000 czy tam 4000 gdzie w tej cenie nawet ekranu Amoled nie mają tylko tańszy OLED XDDD

I tak wśród ajfoniarzy najbardziej wyróżniają się Juleczki co na posiadaczy innych marek telefonów patrzą jak na biedaków, na ludzi gorszych tylko dlatego że nie przeplacili trzykrotnie za znaczek ( ͡º ͜ʖ͡º).

#telefony #logikarozowychpaskow #technologia #iphone #apple
GangKobry - Niema chyba drugiej grupy tak ruchanej na kasę jak ajfoniarze, a najlepsz...

źródło: temp_file2208918417958997656

Pobierz
  • 187
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

tak wśród ajfoniarzy najbardziej wyróżniają się Juleczki co na posiadaczy innych marek telefonów patrzą jak na biedaków, na ludzi gorszych tylko dlatego że nie przeplacili trzykrotnie za znaczek

@GangKobry: i już wiadomo, że mamy do czynienia z osobą uposledzoną
  • Odpowiedz
używałeś kiedyś telefon na androidzie z najwyższej półki? Bo zazwyczaj iPhone chwala ludzie co kupowali najtańsze lub średnie modele i nagle przesiedli się na telefon premium

@gluchy987: porównuje tel mniej więcej w tej samej cenie. Używałem 6 chyba do 2020 roku (6 lat i do konca dzial dobrze), zmieniłem na jakis redmi najpierw, bo stracil aktualizacje. Poczatkowo ok, ale wytrzymalo to 2 lata, pozniej sredni samsung. Po 3 latach sie
  • Odpowiedz
@zpue: Mówię o doświadczeniach jakie miałem z wieloma telefonami iphone kilka lat temu jak pracowałem w salonie xd Może teraz się to zmieniło, mam to szczerze mówiąc gdzieś, w mojej głowie to zawsze już będą telefony dla debili xD
  • Odpowiedz
@Massiv Używam dwóch telefonów GT2 Pro i 13 Pro Max. Oba mają swoje plusy i minusy i gdy będę za rok, dwa, zmieniał, to też kupię jeden na androidzie i drugi na iOS, ale na pewno nie będę najeżdżał na innych, że są debilami, bo kupili inny system.
  • Odpowiedz
W tym roku 6 lat używania ówczesnego flagowca od Huawei (dzisiaj raczej bym się nie zdecydował na brak wsparcia gogla), nie uwierzycie ale bateria trzyma tak samo jak w dniu zakupu czyli od 24 do 48 godzin intensywnego używania. Doładowuje go codziennie. Ostatnio zmieniałem plecki, stare musiałem odkleić, bateria z zewnątrz bez śladów uszkodzeń. Chciałem wymienić telefon ale ciągle zastanwiam się czy warto...za tego nie dostanę dzisiaj więcej jak 3 stówki.
  • Odpowiedz
@GangKobry: ja nie mam, ale nie dlatego że uważam IPhony za szit, tylko dlatego że nie mam zamiaru płacić kilka k za telefon który zmieniam średnio co rok. ALE obiektywnie - intuicyjne menu, płynność działania, nie zawiesza się, wszystko logicznie proste, dużo akcesoriów. Wcale się nie dziwię że ludzie je uwielbiają
  • Odpowiedz
@zpue: fajowo, ale źle mnie zrozumiałeś, ja nie najeżdżam na wszystkich użytkowników apple, a na ludzi którzy kupują iphona tylko ze względu na markę/"prestiż" i ślepo twierdzą, że iphone jest najlepszy xd
  • Odpowiedz
  • 0
@Massiv tu ci przyznam rację. Później chodzą z r---------i ekranami, bo szyba i etui to grzech na iPhone i nie stać ich na wymianę ekranu.
  • Odpowiedz
@GangKobry: Cóż, z drugiej strony iphone teraz tańsze niż Xiaomi i Honory. W benchmarkach nie wypadają jakoś źle pomimo bieda rdzeni i małej ilości ramu. Przeciętny aparat i wyświetlacz jest wystarczający dla większości użytkowników. Tak też tego, iOS jest bezpieczniejszy, a i jak budujesz środowisko urządzeń to dla noobków łatwiej. No i długie wsparcie też na probsie. Dla każdego coś fajnego. w polsce to już 20% rynku czyli co piąty
  • Odpowiedz
@GangKobry: Nie rozumiesz targetu, do kogo jest kierowany ten telefon. On nie musi być lepszy od konkurencji. Nic od Apple nigdy nie miałem.

To kwestia tego, że kupujesz telefon, który działa i tyle, jest w ekosystemie, masz te same płatne aplikacje, co miałeś wcześniej. Dla Polski ma to małe znaczenie, ale jak mieszkasz w USA i cena iPhona jest śmieszna, to nie będziesz marnował godziny życia, na porównywanie telefonów tylko
  • Odpowiedz