Aktywne Wpisy

MrPawlo112 +536
Grałeś? Plusujesz ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: 20260308075821_1
Pobierz
No_mad +447
Z okazji dnia kobiet, życzymy wam przede wszystkim równouprawnienia, czyli:
- tego samego wieku emerytalnego,
- komisji i ćwiczeń wojskowych,
- tych samych zasad przy rekrutacji gdziekolwiek,
- równego traktowania w sądach rodzinnych i karnych,
- równego wkładu do budżetu.
- tego samego wieku emerytalnego,
- komisji i ćwiczeń wojskowych,
- tych samych zasad przy rekrutacji gdziekolwiek,
- równego traktowania w sądach rodzinnych i karnych,
- równego wkładu do budżetu.

Witajcie Mirki i Mirabelki,
Chciałem odkryć nieco swojego codziennego spojrzenia na prace w korpo BNY Wrocław.
Zatrudniłem się przenosząc z innego korpo więc wiedziałem z czym się wiąże taki stosunek pracy. Natomiast takiej zgnilizny się nie spodziewałem. Do rzeczy COVID szaleje więc zatrudniam się na umowę full remote - ekstra myślę miałem wizję powrotu full time do biura więc mnie to przekonało plus zarobki nieco większe. COVID się zakończył niedługo potem ‚GURA’ w US of A decyduje że wracamy najpierw na 2 potem na 3 dni. Cyk aneks do umowy w którym jest info o pracy z biura do 4 dni. ^^
Ja socjalny jestem więc okej póki są 3 dni to pracuje. Lata mijają podwyżki takie sobie, a inflacja szaleje. ,GURA’ zapewnia, ze następne podwyżki bedą uwzględniały wszystkie warunki ekonomiczne. Następny szok przed podwyżkami zmieniają gradację stanowisk, degradując mnie niżej i kolejny aneks do umowy - zaznaczam że wszystkie korporacyjne cele spełniam. Managerki nic nic nie robiące na codzień mówią tylko, że na nic nie mają wpływu. Trochę to taka przestroga. Korpo ludzie znają im dalej w las tym gorzej dla Ciebie.
Nieco o samej pracy. Procesy bez ładu i składu - absolutnie nikt nie pracuje nad poprawą. Łatamy tylko dziury które na bieżąco powstają. ,GURA’ zrzuca coraz to nowe rozwiązania, które nijak się mają do potrzeb. Tym samym na wszystko trzeba pisać skomplikowane manuale, których nikt nie używa. Bardzo jakiegokolwiek podziału obowiązków. Ciągniesz tak ten wózek z gnojem codzień, aż masz dość - Ja mam od dziś. Jedyny pomysł tutaj to wbić się na managera i trzymać to bydło rydzach nie mając na nic wpływu.
#korposwiat #korpobitch #pracbaza #bny #bnymellon #praca #wroclaw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
Skoczę sobie znów do innego sprawdzić.
Realne skille heee to dobre.
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰