Aktywne Wpisy

glider_pro +116
Nadszedł ten dzień. Pożegnałem po trzech sezonach Streetfightera V2 i przesiadłem się na większego brata V4S. Pijcie ze mną kompot mireczki i do zobaczenia na drogach i torach🤙
#motocykle #motoryzacja
#motocykle #motoryzacja
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Toxicat13 +3
Mam blisko 30 lat. Większość dorosłego życia byłam sama. Nie potrafię nawiązać bliskiej relacji, pomimo tego, że jestem ekstrawertykiem. Nie potrafię nikomu zaufać - bo czuje, że mężczyźni traktują mnie przedmiotowo. Nie narzekam na brak meskiej atencji - ale czuję, że jest to uwaga, która ma wyłącznie doprowadzić do sytuacji łóżkowej. Jak uwierzyć, że nie wszyscy faceci to dupki? Iks de.
#samotnosc #chcepogadac
#samotnosc #chcepogadac

Muszę się z wami czymś podzielić. Od wielu lat prowadzę firmę, więc w waszym odczuciu można mnie nazwać Januszem. Obecnie szukam pomysłów, które dadzą dodatkowy zastrzyk gotówki. Chyba znalazłem. No i mam w pracy takiego gościa, co całkiem dobrze pracuje i czasami próbuje jakichś dodatkowych tematów. Nie mam zbytnio czasu na dodatkowe rzeczy, więc bez pomocy się nie obejdzie. Szukam od jakiegoś czasu kogoś w rodzaju wspólnika, bo jeśli mam do wyboru nie mieć czasu i nie zrobić a zrobić z kimś to wolę to drugie. No i tak se myślę, że zapytam:
- mam nowy pomysł i nie dam rady sam. Szukam kogoś w roli wspólnika. Czy byłbyś zain...
- nie
- ok. Czemu?
- bo trzeba wyłożyć pieniądze
- no tak. Nie chcesz zainwestować?
- wydałem już wszystkie pieniądze jakie miałem w tym roku na głupoty
No i temat skończony. Biznes ma wysoki r:r. Kasa jaką trzeba wyłożyć jest śmieszna, bo jest to maks jego miesięczna pensja. Wykładam połowę gotówki, pomysł, know how (pomysł w dużej mierze sprawdzony) oraz całą infrastrukturę, która jest potrzebna. No prościej się nie da zacząć biznesu.
Wiecie jaka jest puenta? Nie to, że mam coś komuś za złe, na nikogo się nie obrażam a nawet jest to dla mnie ciekawe, bo ostatnio obserwuję różne osobowości i trochę badam ten temat (np. przedsiębiorcą trzeba się urodzić i nie każdy nadaje się do wszystkiego pomimo szczerych chęci). Ale! Pomysł analizuję w głowie i na papierze niemal codziennie od 2 miesięcy, wyłożę pieniądze, poświęcę czas i poniosę ryzyko. A jak się uda to za 2 lata przyjdzie pracować do mnie Z-ka i powie, że ja to zły człowiek, Janusz biznesu i w sumie to zysk powinien być zsocjalizowany pomiędzy wszystkich a tak w ogóle to on może pracować zdalnie na pół etatu przez 2 dni w tygodniu, bo resztę czasu podróżuje. Ostatnie zdanie koloryzowane ale mniej więcej tak to wygląda z perspektywy szefa.
Możecie minusować
#pracbaza #biznes #januszebiznesu
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: heracinsky
@mirko_anonim: Po co potrzebowałeś kogoś do wyłożenia tej kasy jak to tak mało a pomysl na biznes swietny?