Wpis z mikrobloga

Cieszę się, że żyje w społeczeństwie tak równościowym i egalitarnym jak Polska. Za każdym razem kontakt z bizantyjskim przepychem wschodu jest dla mnie szokiem kulturowym. Wychodzę z auta pod marketem w mieście wojewódzkim i nad gęsto upakowanym parkingiem góruje srebrne pudło. To nadwozie G-klasy i oczywiście wiem już, na jakich jest blachach. Wiem też, że po wejściu do Lidla zobaczę parę, którą widziałem już sto razy. Facet z zakazaną mordą w średnim wieku, w kremowym dresie, obwieszony łańcuchami, oraz jego partnerka: blond proste włosy, usta w stylu glonojad, wszystko obcisłe, wszystko od Louis Vuitton. Zdjęcie kradzione. #ukraina #polska
wwkbt - Cieszę się, że żyje w społeczeństwie tak równościowym i egalitarnym jak Polsk...

źródło: comment_1646559451Ypuec2Ue4Dvpzt4dRt9KHs

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

w kremowym dresie, obwieszony łańcuchami, oraz jego partnerka: blond proste włosy, usta w stylu glonojad, wszystko obcisłe, wszystko od Louis Vuitton

@wwkbt: każdy się ubiera jak lubi, czym tu się irytować :)
  • Odpowiedz
@Jaszczompx @LoginZajetyPrzezKomornika Ale to co "biedak" nie może skomentować stylu ubierania np. Muska, bo przecież skoro krytykuje to mu zazdrości albo jest biedny? Wpis Opa jest dość podkrecony i postacie które przedstawia są takie cliche, ale to też nie żadna tajemnica, że im dalej na wschód to jest bardziej taka mentalność, że moze mieć dom z tektury ale fura musi być odpicowana i błyszczeć jak psie jaja. Żywy stereotyp.
  • Odpowiedz
  • 5
@LoginZajetyPrzezKomornika: @Desire22 Kolega bordo chyba z tych ludzi, którym imponują nowobogackie smaczki i estetyka xd Celem posta jest raczej wskazanie, że Polsce jest znacznie bliżej Finlandii czy Szwecji niż do Ukrainy, gdzie każdy stara się każdemu udowodnić status w tak prostacki sposób xd
  • Odpowiedz
@wwkbt tymczasem Polak - Janusz z zarostem, mięśniem piwnym i bazarową kurtką, z Grażyną mającą również nadwagę, tą samą fryzurę od 30 lat, również bazarowe ciuchy i przyjechali na zakupy pełnoletnim Passatem.
  • Odpowiedz
@wwkbt: hur dur zesrał sie
a ja tak - zesrałem się. w-----a mnie ta nierówność - ci w #$%^ bogaci pouciekali swoimi G klasami i m pakietami, a tacy zwykli zjadacze chleba jak 98% nas tutaj zostali zmuszeni by siedzieć k---a w okopach i bronić własnym ciałem ich interesów. i w tym przypadku wykopki, które bronią tych uciekinierów przypominają mi konfederatów na zleceniówkach za 3500 broniących podnoszenia podatków wielkim firmom
  • Odpowiedz
@wwkbt Wschodnia mentalność jest taka, że jak dasz komuś 1 milion to leci kupić G-klasę. U nas już bardziej zachodnia - dom/mieszkanie, na emeryturę, inwestycje, rodzina. Ewentualnie oglądacze patowalk i buddy zapisują się w coś podobnego do G-klasy.
  • Odpowiedz