Wpis z mikrobloga

Jakie zestaw gitara elektryczna + wzmacniacz polecacie do 2000zl?

Jeśli chodzi o gitarę to myslalem nad HB 450SC plus lub HB 550 II. Ta pierwsza koszt około 900zl a druga 1300.

I się zastanawiam czy wziąć klasyczny piec czy interfejs plus sluchawki. Mieszkam w bloku ale na akustyku gram i niema problemów więc jak nie będzie dużo głośniej to chyba spoko.

#gitara
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rocky_b: kupilem rok temu tą https://gitaresko.pl/harley-benton-te-20hh-sbk-p-27.html i jestem zadowolony, ustawiona itd itp
pół roku temu kupiłem tą https://guitarcenter.pl/catalog/gitary/gitary/gitary-elektryczne/ibanez-rg421ex-tcm poustawiałem juz sam z jutubkiem i jestem z obu póki co zadowolony

Piec katana mk2 50w, gram w domu na 0.5w i starcza spokojnie, ostatnio kupiłem interfejs ale więcej tam zabawy i szukania pluginów niz samego grania ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@rocky_b piece gitarowe z reguły nie mają opcji połączenia bluetooth w kwestii odpalania muzyki. W Katanie mk2 możesz sobie odpalić muzykę po kablu, ale raczej dźwięk nie powala, bo to głośnik typowo pod gitarę. Ale można sobie z powodzeniem wykorzystać do odpalania podkładów.
  • Odpowiedz
@rocky_b: żeby korzystać ze wszystkich funkcji i tak musisz podpiąć USB do kompa i ustawić w programie Boss tone studio, jest wtedy do wybrania katana jako urządzenie wyjściowe dźwięku ale sam dźwięk jest przytłumiony, trochę jak pod wodą brzmi
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@xGrahir @7uras dobra patrząc na to że ten wzmacniacz z domu wynoszony nie będzie to nie widzę żadnego sensu w zakupie mocnego wzmacniacza. VOX VT20X raczej styknie a opinie ma bardzo dobre. Rozumiem ze w przyszłości mogę to wszystko zgrać z interfejsem w celu użycia loopa czy w celu nagrania ?
  • Odpowiedz
@rocky_b: W Katanie masz możliwość regulacji mocy na 0.5W bez strat w brzmieniu, więc powiedziałbym że to praktycznie idealny wzmak do ćwiczeń. Sam mam Katana Artist MKII i używam go zarówno do koncertów jak i do ćwiczeń w domu.
  • Odpowiedz
  • 0
@xGrahir: Bazook mówi że każdy tranzystorowy wzmacniacz nadaje się do grania w domu bo tranzystor nie wymaga rozkręcenia żeby brzmieć lepiej, ja się nie znam. Są jeszcze tanie lampy typu Harley Benton TUBE15 Celestion, nie wiem czy te wszystkie bajery z modularnego wzmacniacza mi bedą potrzebne. Mi się podobają brzmienia ac/dc, pink floyd, led zeppelin
  • Odpowiedz
@rocky_b: zawsze możesz kupić jeden albo kilka sprzętów i odsyłać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja wybrałem mk2 bo dorwałem używaną w fajnej cenie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@januszkasprzykowski widziałem film bazooka nt tego interfejsu. No ale za drogi dla mnie na początek:) w tej cenie wolałbym normalnie piec i najwyżej do niego sluchawki podłączyć. Interfejs raczej traktuje jako tańsza alternatywę
  • Odpowiedz
@rocky_b: no piec ale taki cyfrowy żebyś mógł mieć większe pole do działania, np podłączyć jakiś podkład z youtuba albo nagrać coś na kompa. na analogu tego nei zrobisz. może coś małego, yamaha thr? nie wiem, poszukaj, czasem warto dopłaćić, jak chcesz nagrywać to szczególnie. w tych tanich pieicykach masz tylko clean + overdrive, żadnych efektów, bieda ogólnie. efekty tam się dodaje osobno więc i tak wychodzi drożej
  • Odpowiedz