Wpis z mikrobloga

Specjaliści od testów GPU w Polsce, tacy sami jak reszta sprzedajnych i „ekspertów” sprzętowych – Liptony, z masłem i inne „leśne dziadki”.

@dzikuZplasriku:

Przecież nikt tam za własne pieniądze nie pojechał i każdy z tych ludzi ma partnerstwo z jednym albo drugim sklepem więc czego oczekujesz
  • Odpowiedz
ARM może wypchnąć windowsa w większości zastosowań poza gamingiem i miejscami starożytnego legacy jak bankowość, gdzie kompatybilność wsteczna króluje, do tego w gamingu jeszcze liczy się performance i dopóki emulacja całej istniejącej biblioteki windowsowej nie będzie w zakresie 99% dokładności i 95% wydajności to też raczej większość ludzi sie nie przesiądzie.

@slums: XD a co myslisz że serwery strimingujace gry iaj Geforce now to na windowsie śą?

Stary PCtów nie
  • Odpowiedz
@dzikuZplasriku: p---------e, o końcu x86 "już za chwilę" to ja czytam od 2012 roku.

Nvidia zaprezentowała Pocket PC na Linuksie i zawarła sojusz z Linuksem. Billy (Gates) prawie się nie zagotował, bo nie miał nic ciekawego do zaprezentowania na CES.

@dzikuZplasriku: pokaż ten pocket pc nvidii bo nic znaleźć nie mogę
  • Odpowiedz
btw, jaracie się tym, że na telefonie za 6,5k chodzi 10-letnia gra (na slilniku w prostej linii pamiętającym Obliviona z 2005) na ustawieniach, na których wygląda jak coś u schyłku ery PS2? Serio?

Nie wiem, czy słyszeliście, ale jest takie urządzonko na rynku, nowość wręcz, Steam Deck. Wyszedł już prawie 3 lata temu, ale rozumiem że takie informacje to może być szok. Zużywa do 25W mocy w trakce pracy i można na
  • Odpowiedz
@khrop: mam SteamDecka i tak odpala nowe gry, przy założeniu gier z czasów jego premiery.
Stabilne 20 FPS w grach na silniku Unreal Engine 5 gratuluję!
No chyba że to jakiś prostszy tytuł typu Palworld to wtedy 30 FPS ALE uwaga bo trzeba pobrać kilka modów.

Nie zrozum mnie źle, lubię to urządzenie ale najwięcej dobrego mówią o nim ludzie którzy go nie mieli i stąd powstają dziwne mity na
  • Odpowiedz
@Rustyyyy: Dokładnie, koledzy nizej nie rozumieją że Erak art po 200W i 550 jak w nowej seri żeby tylko pograć mineła.

Jak zobacza wytyczne w eurokołchozie ile składany zestaw moze mieć W poboru to zrozumieją.

z 12 V 500 w albo 1000w jest być niebespieczne jak komputery miały swoja przygode w grach iały max po 300w najmocniejsze ejdnostki
  • Odpowiedz
Za trzy lata nie będzie takich PC-tów, bo Windows jest niereformowalny, awaryjny i trzyma się tylko dzięki temu, że przez lata wspierał projekty, na których opierał się jego rozwój.

@dzikuZplasriku: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • Odpowiedz
@Xuzoun: To w ogóle podwójnie zabawne że mówi to prezes Nvidii, podczas gdy to ich sterowniki są najbardziej skopane na linuxie xD
  • Odpowiedz
@Rustyyyy:

o, to zupełnie jak u mnie na RTXie 3070 Ti ( ͡ ͜ʖ ͡)

Grałem na Decku trochę w miarę nowe tytuły i bez problemu wszystko co wyszło w erze PS4 można było komfortowo pograć. Palworld też jest tragicznie zoptymalizowany, także nie
khrop - @Rustyyyy: 
o,...
  • Odpowiedz