Aktywne Wpisy

mirko_anonim +23
✨️ Dlaczego nie mamy dzieci? Refleksje 39-latka Ⓘ
Dlaczego nie macie dzieci? I wiem że tu wiele osób nie ma z kim bo jest samotna ale ludzie którzy są w związkach, czy zadaliście sobie to pytanie? Czy mieliście kiedyś etap że chcieliście dzieci?
Skończyłem 39 lat i nawet jakbym zamienił moją 33 letnią kobietę na 25-29 letnia to na dzieci się nie zdecyduje już chyba, nie chodzi tu o pieniądze, choć nie jestem zamożny
Dlaczego nie macie dzieci? I wiem że tu wiele osób nie ma z kim bo jest samotna ale ludzie którzy są w związkach, czy zadaliście sobie to pytanie? Czy mieliście kiedyś etap że chcieliście dzieci?
Skończyłem 39 lat i nawet jakbym zamienił moją 33 letnią kobietę na 25-29 letnia to na dzieci się nie zdecyduje już chyba, nie chodzi tu o pieniądze, choć nie jestem zamożny

olito +8
Niespełna 3 letnie opony wielosezonowe Vredestein Quatrac PRO. Odpadają lamele po całym obwodzie i szerokości. Tak ma być? Nalatane jakieś 40kkm. #motoryzacja #opony
źródło: temp_file6054963607098590251
Pobierz

Specjaliści od testów GPU w Polsce, tacy sami jak reszta sprzedajnych i „ekspertów” sprzętowych – Liptony, z masłem i inne „leśne dziadki”.
Od trzech dni trzymają język za zębami. Co zobaczyli na CES?
Polacy jak zawsze – typowe zachowanie. Jeden drugiemu zapłacił, żeby tylko interesu nie psuć, i to wystarczyło. bloki reklamaowe od sponsorów by tylko zapasy gratów PC opchnąć.
Tak to co potrafia Procki i3 i i5 to taka wydajnosc do pracy maja topowe Telefony, i tu w pierwszej kolejnosci znikna PCty.
Na koncu bedzie gaming... nie wyobrazalbne ale prawdziwe za 3 lata bedzie koniec windowsów. Bo architektura X86 bedzie miala zmiane a na Army wydajniejsze śa inne sytemy i linuksy
Najważniejsza informacja z CES powinna być taka: za trzy lata nie będziecie mieli PC-tów w takiej formie, jak obecnie. Nie będzie świecących choinek z Windowsami.
Nvidia zaprezentowała Pocket PC na Linuksie i zawarła sojusz z Linuksem. Billy (Gates) prawie się nie zagotował, bo nie miał nic ciekawego do zaprezentowania na CES.
Prawda jest taka, że Intel kończy z architekturą x86 i od dawna zwalniał oraz przenosił ludzi na projekty związane z GPU.
Za trzy lata nie będzie takich PC-tów, bo Windows jest niereformowalny, awaryjny i trzyma się tylko dzięki temu, że przez lata wspierał projekty, na których opierał się jego rozwój.
Obecnie Windows konsumencki to głównie zbieranie danych, a Windows serwerowy to koszty oprogramowania, które często przewyższają koszt klastra dla korporacji. Serwery poszły po bandzie z kosztami licencji – zarówno za dodatkowe rdzenie, jak i za dodawanie stanowisk CAL.
W końcu Jensen się wkurzył i powiedział, że za kilka lat PC będą działać na Linuksie. Cieszy mnie to bardzo, bo Windowsa nienawidzę.
https://m.youtube.com/watch?v=5zE3H65IDtM&pp=ygUSZXRhIHByaW1lIHdpbmxhdG9y
@dzikuZplasriku:
Przecież nikt tam za własne pieniądze nie pojechał i każdy z tych ludzi ma partnerstwo z jednym albo drugim sklepem więc czego oczekujesz
@slums: XD a co myslisz że serwery strimingujace gry iaj Geforce now to na windowsie śą?
Stary PCtów nie
@dzikuZplasriku: pokaż ten pocket pc nvidii bo nic znaleźć nie mogę
Nie wiem, czy słyszeliście, ale jest takie urządzonko na rynku, nowość wręcz, Steam Deck. Wyszedł już prawie 3 lata temu, ale rozumiem że takie informacje to może być szok. Zużywa do 25W mocy w trakce pracy i można na
Stabilne 20 FPS w grach na silniku Unreal Engine 5 gratuluję!
No chyba że to jakiś prostszy tytuł typu Palworld to wtedy 30 FPS ALE uwaga bo trzeba pobrać kilka modów.
Nie zrozum mnie źle, lubię to urządzenie ale najwięcej dobrego mówią o nim ludzie którzy go nie mieli i stąd powstają dziwne mity na
Jak zobacza wytyczne w eurokołchozie ile składany zestaw moze mieć W poboru to zrozumieją.
z 12 V 500 w albo 1000w jest być niebespieczne jak komputery miały swoja przygode w grach iały max po 300w najmocniejsze ejdnostki
@dzikuZplasriku: czyli co, za kilka lat znowu będzie "rok Linuksa"? xD
@dzikuZplasriku: xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
o, to zupełnie jak u mnie na RTXie 3070 Ti (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Grałem na Decku trochę w miarę nowe tytuły i bez problemu wszystko co wyszło w erze PS4 można było komfortowo pograć. Palworld też jest tragicznie zoptymalizowany, także nie
https://www.ign.com/articles/helldivers-2-was-built-on-a-discontinued-engine-our-crazy-engineers-had-to-do-everything
@khrop: Czyli sporo.