Aktywne Wpisy

Lujdziarski +157
Mój kolega z szkoły, w piątek czy w czwartek wyszedł z więzienia. Miał 4k PLN, które przelewała mu matka jak siedział w zakładzie karnym.
Matka, która z nim "kontaktu" nie chce mieć. Dzisiaj mamy środe, już jest bez kasy xD Debil zamiast zainwestować przynajmniej w pokój na miesiąc poszedł w melanż. Napisałem mu, że szkoda życia na takie akcje, a łeb "JA TAM LUBIE SIĘ ODCHAMIĆ" No k---a debil xD
Przecież gdyby
Matka, która z nim "kontaktu" nie chce mieć. Dzisiaj mamy środe, już jest bez kasy xD Debil zamiast zainwestować przynajmniej w pokój na miesiąc poszedł w melanż. Napisałem mu, że szkoda życia na takie akcje, a łeb "JA TAM LUBIE SIĘ ODCHAMIĆ" No k---a debil xD
Przecież gdyby

julia-kuterska +112
Uważam że jest to chore. Kobieta nagrywa filmy na temat jakie jedzenie robi staremu do pracy na 12h. No i to nie jest chore. Chore jest to że w komentarzach pełno wypowiedzi typu "on cię wykorzystuje" "a co mąż kaleką że se jedzenia nie umie zrobić?" "Wyszłaś za p---e co nie ma rąk to musisz mu obiadki robić jak dla dziecka". To straszne że jak jedna osoba dba o drugą w związku

źródło: IMG_4264
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Z tym to już proszę mieć pretensje do Żydów i Mojżesza
Judaizm ma więcej sensu niż katolicyzm (tu zakładam gruba kartę na autorze, bo nie wiem czy jest katolikiem). Jednak Torach nie była kalką opowiastek 1:1 jak niektóre metaforyczne części nowego testamentu i ksiąg natchnionych.
Ja jestem okultystą kurczaczku, po prostu bagatelizowanie i uproszczenie tematu nie wzmaga dyskusji, a jedynie utwierdza w przekonaniu i zamyka ludzi w konkretnych ramach, które potem nie konkludują do realnej dyskusji, a jedynie polaryzują społeczeństwo. Ok, ok.
@ntdsc: Nie ma. Przy koncepcji bliźniego chrześcijaństwo mogło się rozrosnąć na innowierców, mieć prozelityzm itd.
Ludzie są za tym, za pokojowym współistnieniem.
Judaizm przy rasistowskim podziale swój-goj jest skazany na nienawiść do innych czyli granice wzrostu. Chabad-lubawicz próbuje to ominąć "nawracając" na ich wiarę, dopuszczając "przechrztów", ale nie dadzą rady zrobić efektu podobnego do chrześcijaństwa.
Przecież kompletnie (celowo) lub z niewiedzy kłamiesz.
@ntdsc: mógłbyś napisać coś więcej o tym? Zaintrygowałeś mnie
Nie ma tu zbytnio niczego ciekawego do opowiadania xD
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Thelema
Pozwolę sobie stanąć po stronie kolegi @ntdsc .
Jeśli chcesz rzeczowo posłuchać o tym "opium dla ludu" i tym, kto traktuje poważnie historię biblijne to Radio Kraków ma na YT fajną serię wywiadów pt. "Na początku było słowo". Być może zmieni Ci się pogląd, gdy usłyszysz jak profesor teologii, wykładowca na Uniwersytecie Papieskim opowiada o