Wpis z mikrobloga

Generalnie ta cała funkcja "zapytaj o cenę" w agregatach ogłoszeniowych powinna się nazywać "przekaż temu deweloperowi komplet swoich danych osobowych oraz informację że jesteś zainteresowany tym konkretnym mieszkaniem aby mógł on wymaksować cenę i sprzedać je tej osobie która da za nie najwięcej, a tobie potem wysyłać mailing i dzwonić z innymi ofertami".

#nieruchomosci
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: Kiedyś (10 lat temu) pracowałem w firmie, która robiła stronę dla lokalnego dewelopera. Jak trzeba było ogarnąć nową inwestycję na stronie to dostawaliśmy dostępy do baz danych i na etapie "nie ma informacji na stronie dewelopera, nie ma nawet dziury w ziemi" już połowa mieszkań w inwestycji była pooznaczana jako zarezerwowane lub sprzedane xD

• Odpowiedz
gdyby Polacy unikali takich ogłoszeń to nie byłby tak popularne. Samo to sobie zrobiliśmy

@N331: to ktoś ogląda ogłoszenia z nieruchomościami bez podanej ceny ( _)?
  • Odpowiedz
@mickpl: kilka lat temu próbowałam kupić mieszkanie, interesowały mnie dwa osiedla deweloperskie, cen oczywiście brak na ich www. Wysyłam te formularze z pytaniami o cenę aż w końcu zmęczona tym klikaniem wysłałam maila z prośbą o zbiorcze podanie cen wszystkich mieszkań 2 i 3 pokojowych. Wtedy zadzwonił do mnie jakiś bufon od nich oskarżając mnie że jestem z konkurencji bo przecież klienci nie proszą o ceny połowy mieszkań w ynwestycji
  • Odpowiedz
gdyby Polacy unikali takich ogłoszeń to nie byłby tak popularne. Samo to sobie zrobiliśmy

@N331: 90% nowych inwestycji: "Cena priv". A ludzie muszą gdzieś mieszkać. Tutaj nie działa niewidzialna ręka wolnego rynku, bo kupienie mieszkania to nie są zakupy w lidlu. W lidlu możesz kupić inne masło i nawet tego nie odczujesz. Natomiast inne mieszkanie? 4km dalej to może być gigantyczna różnica zmieniająca twoje życie.
  • Odpowiedz
@N331: Tak tak, ofiara zawsze winna. Szczególnie w obliczu braku alternatyw. Dopóki takie myślenie jest mocno zakorzenione w narodzie, to nie będziemy mieć ładnych rzeczy.
  • Odpowiedz