wkurza mnie że Jurek dał się wciągnąć w podziały polityczne i poparł jedną ze stron choć trochę rozumiem że zrobił to dlatego że pis nie chciał by instytucje publiczne przekazywały kasę ze swoich budżetów na orkiestrę
@darek-jg: To nie Jurek poparł jedną ze stron, tylko jedna ze stron się wyłamała i zaczęła po Jurku j---ć. Lech Kaczyński normalnie wystawiał przedmioty na licytację WOŚP, a Owsiak nigdy nie poparł żadnej partii.
@czehoo: aha a ile kasy NFZ wydaje na sprzęt dla oddziałów dzieciecych? Może porównaj cos porównywalnego. Przecież WOSP nie ogłasza zbióreki na prąd, pensje i budowę szpitali.
Co? Gdzie niby @darek-jg🔰 napisał coś w tym stylu? Wymyślasz innym jakieś dzikie toki myślenia w komentarzach i się z tym kłócisz.
@Tagnk: Uspokoj sie dziecko. Juz... Bo Ci zylka peknie. Nie wpierdzielaj sie jak dorosli rozmawiaja. Miras @darek-jg zrozumial. I nie ma z tym problemu.
chociażby dlatego, że bardzo mały % z pensji idzie na utrzymanie NFZ względem ich zachodnich odpowiedników ale podnieś tylko ten temat publicznie to od razu zacznie się populistyczne p---------e o prywatyzacji
@rimyi: GOWNO mnie obchodzi co jest na zachodzie. Wiesz dlaczego? Bo tak sie sklada ze czesto tam bywam i czasem korzystam z ichnich odpowiednikow naszego NFZ.
Austria. nalecialo mi wody na basenie do ucha. Plukanie ucha - 15 minut. W zapizdzialej
@gorzki99: Widzisz dokładnie o tym pisałem w poprzednim komentarzu rzucasz na innych jakieś dzikie projekcje i się z nimi kłócisz jak jakiś dziadek z demencją.
Nie wpierdzielaj sie jak dorosli rozmawiaja
Bo? Twój komentarz jest na publicznym forum, więc jak chcę mogę do niego
Źródło? Źródło jakiekolwiek źródło. Nie, nie kosztuje 10x. Po prostu to są twoje przekonania, a nie masz ku temu żadnych podstaw. Mamy MNIEJSZE wydatki niż kraje UE i to jest problem. Nie możemy mieć 2X mniejszych wydatków, a większe koszty 10X.
@djtartini1: jestes debilem czy tylko udajesz? Byles kiedys za granica? Korzystales z uslug "opieki zdrowotnej" za granica? Dlaczego tam w szpitalu daja normalnie jesc a w polskim szpitalu zdechniesz z
się wciągnąć w podziały polityczne i poparł jedną ze stron
@darek-jg: Wiesz... jak tak sobie o tym myślę to od lat Jerzy jest opluwany systematycznie przez jedną opcję polityczną ;d Zarzucano mu tam często, że jest złodziejem, szują i najgorszym. Myślę, że pewnych warunkach ciężko być apolitycznym jeżeli miało się przeciwko sobie telewizje publiczną, która go tam cenzurowała (oczywiście publiczną w teorii). Delikatnie przychodzi mi na myśl porównanie jak byli artyści
@Tagnk: Tak i ja tego nie bronie. Pod warunkiem ze wiesz co mowisz. I odpowiadasz z sensem. Ale zeby tak bylo to jeszcze sporo musisz sie naumiec. Czasem lepiej zamilknac niz robic z siebie debila.
Jak masz jakies merytoryczne uwagi to wal smialo. Chetnie sie ustosunkuje. Ale jak masz pisac debilizmy to odpusc se. Dla swojego wlasnego dobra.
jestes debilem czy tylko udajesz? Byles kiedys za granica? Korzystales z uslug "opieki zdrowotnej" za granica? Dlaczego tam w szpitalu daja normalnie jesc a w polskim szpitalu zdechniesz z glodu? (za to w polskim wiezieniu nie zdechniesz z glodu)
No ale przejdzmy do konkretow skoro tak sie domagasz. Co jest wedlug Ciebie tansze:
1-2 tygodnie rehabilitacji kolana czy operacja?
2-plukanie ucha przez lekarza we wiosce czy plukanie ucha przez specjaliste do ktorego skierowanie musi wypisac
@djtartini1: Ok miras. Widze ze masz zaciecie do rozmowy - szanuje i doceniam.
Pytasz o zrodla. Slusznie. Tylko ze nie chce mi sie googlac. Wole to co sam przezylem.
A przezylem miedzy innymi to ze w austrii w zabitej dechami wiosce ucho mi przeplukal "bergdoktor" (sprawdz se co mam na mysli) w 15 minut. W polsce to jedna wizyta w poz a potem za 2 miesiace wizyta u specjalisty. Ile
@gorzki99: To już napisałem wkładasz ludziom w usta słowa, których nie wypowiedzieli. Np:
Gdy tłumaczone ci było, że nfz musiałby wydać pieniądze na sprzęt jeśli Owsiak by go nie kupił( pod warunkiem, że byłby potrzebny*). To wymyśliłeś takiego
@Tagnk: Pomine to ze niby ja wkladm cos komus w usta. ten do kogo pisalem zrozumial. A ze Ty nie zrozumiales to mnie nie interesuje.
Przejdzmy do meritum. ja twierdze ze polska sluzba zdrowia to dno i pincet metrow mulu. Jako system a nie jednostki. Bo moze sie tak trafic ze trafisz na dobra przychodnie czy dobrego lekarza. Wyjatek. Caly system to bagno. Kasy jest przepierdzielane od groma a zwykly jasiu nic
@gorzki99: Ciekawe że zawsze "inkubatory dla biednych noworodków" czy "sprzęt ratujący życie" a nie coś neutralnego emocjonalnie "koszty leczenia pracowników którzy ulegli uszkodzeniom ciała podczas pracy"
Nie widzicie jak was emocjonalnie biorą jak dzieci?
Cześć mirki! Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie! Dziś w nocy skradziono #rower mojej różowej w #poznan z klatki bloku przy grunwaldzkiej. Jeżeli ktoś zauważy proszę o kontakt. #rowery #kradno
Takie pytanie, może głupie może nie. Dlaczego niektórzy chwaląc się swoimi portfelami/transakcjami cenzurują ilość posiadanych akcji lub kwoty? #gielda
#wosp
źródło: huj
PobierzKomentarz usunięty przez moderatora
@darek-jg: To nie Jurek poparł jedną ze stron, tylko jedna ze stron się wyłamała i zaczęła po Jurku j---ć. Lech Kaczyński normalnie wystawiał przedmioty na licytację WOŚP, a Owsiak nigdy nie poparł żadnej partii.
Może porównaj cos porównywalnego. Przecież WOSP nie ogłasza zbióreki na prąd, pensje i budowę szpitali.
@djtartini1: jakiś cytat gdzie tak mówił podeślesz? te sondaże też by się przydały
@gorzki99: Co? Gdzie niby @darek-jg napisał coś w tym stylu? Wymyślasz innym jakieś dzikie toki myślenia w komentarzach i się z tym kłócisz.
@Greegx: Bron Cie panie boze (a ja to agnostykiem jestem :P)
Zadne zbiorki. Ty chyba nie wiesz ile jest lewych zbiorek. Tak i zgoda ze cierpia przez to ci ktorzy naprawde potrzebuja. przykre ale prawdziwe.
@Tagnk: Uspokoj sie dziecko. Juz... Bo Ci zylka peknie. Nie wpierdzielaj sie jak dorosli rozmawiaja. Miras @darek-jg zrozumial. I nie ma z tym problemu.
@rimyi: GOWNO mnie obchodzi co jest na zachodzie. Wiesz dlaczego? Bo tak sie sklada ze czesto tam bywam i czasem korzystam z ichnich odpowiednikow naszego NFZ.
Austria. nalecialo mi wody na basenie do ucha. Plukanie ucha - 15 minut. W zapizdzialej
@gorzki99: Widzisz dokładnie o tym pisałem w poprzednim komentarzu rzucasz na innych jakieś dzikie projekcje i się z nimi kłócisz jak jakiś dziadek z demencją.
Bo? Twój komentarz jest na publicznym forum, więc jak chcę mogę do niego
@djtartini1: jestes debilem czy tylko udajesz? Byles kiedys za granica? Korzystales z uslug "opieki zdrowotnej" za granica? Dlaczego tam w szpitalu daja normalnie jesc a w polskim szpitalu zdechniesz z
@darek-jg: Wiesz... jak tak sobie o tym myślę to od lat Jerzy jest opluwany systematycznie przez jedną opcję polityczną ;d
Zarzucano mu tam często, że jest złodziejem, szują i najgorszym.
Myślę, że pewnych warunkach ciężko być apolitycznym jeżeli miało się przeciwko sobie telewizje publiczną, która go tam cenzurowała (oczywiście publiczną w teorii).
Delikatnie przychodzi mi na myśl porównanie jak byli artyści
@Tagnk: Tak i ja tego nie bronie. Pod warunkiem ze wiesz co mowisz. I odpowiadasz z sensem. Ale zeby tak bylo to jeszcze sporo musisz sie naumiec. Czasem lepiej zamilknac niz robic z siebie debila.
Jak masz jakies merytoryczne uwagi to wal smialo. Chetnie sie ustosunkuje. Ale jak masz pisac debilizmy to odpusc se. Dla swojego wlasnego dobra.
@Darek08: To z wywiadu z Radia Zet sprzed półttorej roku i refomy służba zdrowia Pis. Ostatnio przypomnieli w podcaście DLR. https://www.youtube.com/watch?v=dyPRwaKWnYM
Pytasz o zrodla. Slusznie. Tylko ze nie chce mi sie googlac. Wole to co sam przezylem.
A przezylem miedzy innymi to ze w austrii w zabitej dechami wiosce ucho mi przeplukal "bergdoktor" (sprawdz se co mam na mysli) w 15 minut. W polsce to jedna wizyta w poz a potem za 2 miesiace wizyta u specjalisty.
Ile
@gorzki99: To już napisałem wkładasz ludziom w usta słowa, których nie wypowiedzieli. Np:
Gdy tłumaczone ci było, że nfz musiałby wydać pieniądze na sprzęt jeśli Owsiak by go nie kupił( pod warunkiem, że byłby potrzebny*). To wymyśliłeś takiego
@djtartini1: dzięki za dwugodzinny filmik dwóch losowych typów, ale gdzie ten cytat i sondaże?
Przejdzmy do meritum. ja twierdze ze polska sluzba zdrowia to dno i pincet metrow mulu. Jako system a nie jednostki. Bo moze sie tak trafic ze trafisz na dobra przychodnie czy dobrego lekarza. Wyjatek. Caly system to bagno.
Kasy jest przepierdzielane od groma a zwykly jasiu nic
Nie widzicie jak was emocjonalnie biorą jak dzieci?