Wpis z mikrobloga

wkurza mnie że Jurek dał się wciągnąć w podziały polityczne i poparł jedną ze stron choć trochę rozumiem że zrobił to dlatego że pis nie chciał by instytucje publiczne przekazywały kasę ze swoich budżetów na orkiestrę

@darek-jg: To nie Jurek poparł jedną ze stron, tylko jedna ze stron się wyłamała i zaczęła po Jurku j---ć. Lech Kaczyński normalnie wystawiał przedmioty na licytację WOŚP, a Owsiak nigdy nie poparł żadnej partii.
  • Odpowiedz
@czehoo: aha a ile kasy NFZ wydaje na sprzęt dla oddziałów dzieciecych?
Może porównaj cos porównywalnego. Przecież WOSP nie ogłasza zbióreki na prąd, pensje i budowę szpitali.
  • Odpowiedz
To co mówił Owsiak i wiele osób powtarza w sondażach, że WOŚP utrzymuje system ochrony zdrowia w Polsce, a NFZ tylko kradnie

@djtartini1: jakiś cytat gdzie tak mówił podeślesz? te sondaże też by się przydały
  • Odpowiedz
Twoja narracja natoomiast wyglada tak: NFZ ma wyjebongo. Moze przepierdzielac kase na glupoty bo i tak Jurek sprzet kupi.

@gorzki99: Co? Gdzie niby @darek-jg napisał coś w tym stylu? Wymyślasz innym jakieś dzikie toki myślenia w komentarzach i się z tym kłócisz.
  • Odpowiedz
Takie zbiórki jak już to mogłyby iść na jakieś pomagam.pl

@Greegx: Bron Cie panie boze (a ja to agnostykiem jestem :P)

Zadne zbiorki. Ty chyba nie wiesz ile jest lewych zbiorek. Tak i zgoda ze cierpia przez to ci ktorzy naprawde potrzebuja. przykre ale prawdziwe.
  • Odpowiedz
Co? Gdzie niby @darek-jg🔰 napisał coś w tym stylu? Wymyślasz innym jakieś dzikie toki myślenia w komentarzach i się z tym kłócisz.

@Tagnk: Uspokoj sie dziecko. Juz... Bo Ci zylka peknie. Nie wpierdzielaj sie jak dorosli rozmawiaja. Miras @darek-jg zrozumial. I nie ma z tym problemu.
  • Odpowiedz
chociażby dlatego, że bardzo mały % z pensji idzie na utrzymanie NFZ względem ich zachodnich odpowiedników ale podnieś tylko ten temat publicznie to od razu zacznie się populistyczne p---------e o prywatyzacji

@rimyi: GOWNO mnie obchodzi co jest na zachodzie. Wiesz dlaczego? Bo tak sie sklada ze czesto tam bywam i czasem korzystam z ichnich odpowiednikow naszego NFZ.

Austria. nalecialo mi wody na basenie do ucha. Plukanie ucha - 15 minut. W zapizdzialej
  • Odpowiedz
Uspokoj sie dziecko. Juz... Bo Ci zylka peknie

@gorzki99: Widzisz dokładnie o tym pisałem w poprzednim komentarzu rzucasz na innych jakieś dzikie projekcje i się z nimi kłócisz jak jakiś dziadek z demencją.

Nie wpierdzielaj sie jak dorosli rozmawiaja

Bo? Twój komentarz jest na publicznym forum, więc jak chcę mogę do niego
  • Odpowiedz
Źródło? Źródło jakiekolwiek źródło. Nie, nie kosztuje 10x. Po prostu to są twoje przekonania, a nie masz ku temu żadnych podstaw. Mamy MNIEJSZE wydatki niż kraje UE i to jest problem. Nie możemy mieć 2X mniejszych wydatków, a większe koszty 10X.

@djtartini1: jestes debilem czy tylko udajesz? Byles kiedys za granica? Korzystales z uslug "opieki zdrowotnej" za granica? Dlaczego tam w szpitalu daja normalnie jesc a w polskim szpitalu zdechniesz z
  • Odpowiedz
się wciągnąć w podziały polityczne i poparł jedną ze stron

@darek-jg: Wiesz... jak tak sobie o tym myślę to od lat Jerzy jest opluwany systematycznie przez jedną opcję polityczną ;d
Zarzucano mu tam często, że jest złodziejem, szują i najgorszym.
Myślę, że pewnych warunkach ciężko być apolitycznym jeżeli miało się przeciwko sobie telewizje publiczną, która go tam cenzurowała (oczywiście publiczną w teorii).
Delikatnie przychodzi mi na myśl porównanie jak byli artyści
  • Odpowiedz
więc jak chcę mogę do niego odpowiedzieć

@Tagnk: Tak i ja tego nie bronie. Pod warunkiem ze wiesz co mowisz. I odpowiadasz z sensem. Ale zeby tak bylo to jeszcze sporo musisz sie naumiec. Czasem lepiej zamilknac niz robic z siebie debila.

Jak masz jakies merytoryczne uwagi to wal smialo. Chetnie sie ustosunkuje. Ale jak masz pisac debilizmy to odpusc se. Dla swojego wlasnego dobra.
  • Odpowiedz
jestes debilem czy tylko udajesz? Byles kiedys za granica? Korzystales z uslug "opieki zdrowotnej" za granica? Dlaczego tam w szpitalu daja normalnie jesc a w polskim szpitalu zdechniesz z glodu? (za to w polskim wiezieniu nie zdechniesz z glodu)

No ale przejdzmy do konkretow skoro tak sie domagasz. Co jest wedlug Ciebie tansze:

1-2 tygodnie rehabilitacji kolana czy operacja?

2-plukanie ucha przez lekarza we wiosce czy plukanie ucha przez specjaliste do ktorego skierowanie musi wypisac
  • Odpowiedz
@djtartini1: Ok miras. Widze ze masz zaciecie do rozmowy - szanuje i doceniam.

Pytasz o zrodla. Slusznie. Tylko ze nie chce mi sie googlac. Wole to co sam przezylem.

A przezylem miedzy innymi to ze w austrii w zabitej dechami wiosce ucho mi przeplukal "bergdoktor" (sprawdz se co mam na mysli) w 15 minut. W polsce to jedna wizyta w poz a potem za 2 miesiace wizyta u specjalisty.
Ile
  • Odpowiedz
Jak masz jakies merytoryczne uwagi to wal smialo.

@gorzki99: To już napisałem wkładasz ludziom w usta słowa, których nie wypowiedzieli. Np:

Gdy tłumaczone ci było, że nfz musiałby wydać pieniądze na sprzęt jeśli Owsiak by go nie kupił( pod warunkiem, że byłby potrzebny*). To wymyśliłeś takiego
  • Odpowiedz
@Tagnk: Pomine to ze niby ja wkladm cos komus w usta. ten do kogo pisalem zrozumial. A ze Ty nie zrozumiales to mnie nie interesuje.

Przejdzmy do meritum. ja twierdze ze polska sluzba zdrowia to dno i pincet metrow mulu. Jako system a nie jednostki. Bo moze sie tak trafic ze trafisz na dobra przychodnie czy dobrego lekarza. Wyjatek. Caly system to bagno.
Kasy jest przepierdzielane od groma a zwykly jasiu nic
  • Odpowiedz
@gorzki99: Ciekawe że zawsze "inkubatory dla biednych noworodków" czy "sprzęt ratujący życie" a nie coś neutralnego emocjonalnie "koszty leczenia pracowników którzy ulegli uszkodzeniom ciała podczas pracy"

Nie widzicie jak was emocjonalnie biorą jak dzieci?
  • Odpowiedz